NIT de NADAL

Un relat de: Jachs
Observa passar el món a través d'una finestra. Embriac d'enyorança, seu davant la llar de foc mentre acarona al seu gos fidel. Submergit entre els pensaments d'un naufrag oblidat, assaboreix la darrera copa de vi. Només vol que res ni ningú el destorbi.

Fa un negra nit de cel enteranyinat, on la lluna malda per fer-se lloc entre núvols de tempesta. Les volves de neu cauen fa hores i enfarinen els carrers del poble tot formant una blanca catifa.
Al bell mig de la plaça de l'esglesia s'alça un gran arbre, guarnit amb dotzenes de bombetes de coloraines, que li recorda el teatre nadalenc.

Com totes les vesprades després de sopar lleuger, es deixa embolcallar per la seva cançó preferida. En una tocadiscos vintage gira el clàssic d'Adele que va adoptar com la banda sonora d'una història impossible...

"Never mind, I'll find someone like you..."

Ella estava sempre present des que ell, fugint de tot i tothom, havia decidit marxar nord enllà. No soportava ser còmplice de les renúncies i mentides que havien malbaratat la proclamació d'aquella República tan desitjada. El dolor per acabar amb la il.lusió col.lectiva de tot un poble el perseguiria per sempre més.

I ara, dues dècades més tard, reclós en un sòrdid exili que el consumia, només li quedava el consol de reviure els bells moments viscuts amb ella. Cafès sempre massa breus i converses inacabades que ell hagues volgut eternes.

D'ella el fascinava no només la seva bellesa, sino un suggeridor atractiu interior que el va atrapar des del primer dia. Dependència que, amb el pas del temps, havia esdevingut pura adicció.
Encara que davant d'ella, sempre s'havia entestat en dissimular la realitat per por a perdre-la si li era sincer.

Havia plogut molt des del seu comiat, però encara no havia estat capaç d'oblidar el magnetisme d'aquells ulls i l'encís del somriure captivador. Moltes nits amb la imatge d'aquella dona que li acaronava els pensaments fins quedar-se dormit. Abraçat a la seva absència.

El repicar de la campana atura la màgia dels seus pensaments. El vent bufa amb força. Encara segueix nevant. El foc practicament s'ha apagat. Al menjador comença a sentir-se el fred d'aquesta nit de Nadal.

Potser demà, intentarà enviar-li una carta d'amor escrita fa 20 anys...

Comentaris

  • PUBLICAT[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 31-12-2016 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=1666

    Gràcies.

    No tanquem fins passats els Reis.

    Bon ANY NOU !!!!!!!!!!!!!

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 31-12-2016 | Valoració: 10

    Ho publicarem al NADAL DE CONTE

    Si tens una imatge, en un arxiu separat.

    Gràcies

    tribuna@guimera.info

l´Autor

Jachs

4 Relats

3 Comentaris

2396 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Escoltar i observar per aprendre a ser cada dia un poc més savi. Aficionat modest a jugar amb les paraules. Col.lecionista de sentiments. Sommiador de passions.