LA TORRE GALIMANY DE VALLS. CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Que no es conegui el mestre d’obres i/o arquitecte d’un edifici que data de començaments de segle XX, és absolutament inversemblant, i només possible en els confins del REINO DE ESPAÑA.

L'edifici és la suma d’una intel•ligent combinació d'elements historicistes (la torre quadrada amb merlets i la torre circular amb coronament cònic) i elements modernistes (les motllures de les finestres, la forja, la ceràmica vidriada i el coronament sinuós de l'edifici).

La casa ha sofert - amb l’absoluta indiferència i/o despreocupació dels propietaris i de les Autoritats ¬- els atacs del vandalisme, en els últims anys, cosa que li ja fet perdre bona part del seu aprest senyorial, malgrat que conserva les elegants torres i la xemeneia dels annexos industrials.


Va ser construïda en aquests terrenys propers a l'estació del ferrocarril per evidents motius pràctics, essent el promotors l'empresa Galimany, de productes insecticides.Posteriorment la propietat va passar a mans d'una companyia belga, i s'hi fabricaven refractaris per al mercat internacional, en l’actualitat la casa com la fàbrica estan abandonats i a la mercè de brètols i vàndals.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail. com del mestre d’obres i/o arquitecte autor d’aquest singular edifici, que hauria de ser un orgull per a la Ciutat de Valls, i és dissortadament una vergonya.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6087 Relats

633 Comentaris

3675249 Lectures

Valoració de l'autor: 9.53

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com