LA TORRE D'EN FRANCH. VIC. OSONA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
La Dolors Costa Bartolí m’enviava unes fotografies magnifiques de la casa coneguda com la Torre d’en Franch, que s’aixeca prop de la Serra de Sant Ferm, a pocs metres del pas de nivell del tren.



La descripció tècnica ens diu ; Masia de planta quadrada, coberta a quatre vessants i amb una llanterna al centre de la construcció a la qual s'hi obren badius i és coberta a quatre vessants. La façana es troba orientada a migdia i presenta un portal d'arc de mig punt format per petites dovelles. A cada costat de la construcció hi ha un petit cos annexa cobert a una sola vessant. A la part dreta i al costat d'aquest hi ha un portal que tanca la lliça, que es troba a la part de llevant.



A tramuntana hi ha una eixida a nivell del primer pis que es prolonga vers els murs laterals, formant balustrades. La part de tramuntana és de totxo vermell, amb diverses formes decoratives jugant amb aquest material. Aquest sector de la casa està rodejat per jardins, amb una font dedicada a Sant Jordi i una capella advocada a la Marededéu del Carme, de la que tractarem en un post específic.



No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte que duia a terme la reforma de la casa en una data que podem situar entre finals del segle XIX i/o principis del XX, ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Vic en matèria ‘monumental’ és un punt i apart a Catalunya.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5432392 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com