La mort dels Perfectes (Montsegur 1244) CINQUENA PART

Un relat de: Bosom

La vida dins aquells murs no deixava d'aflorar en qualsevol racó. Em deleitava observant-ne cada esquerda, cada goteta que lliscava per les parets, pel terra gèlid de les seves sales.
El sol acariciava amb especial delicadesa la Torre Est, esmunyint-se per les seves finestres, creant ombres a les parets, rodejant-me. Vaig tancar els ulls, el vent m'abraçava i de sobte, aquell crit.

Vaig obrir de cop els ulls, tot al meu voltant era gris. Cendra, sí, era cendra, caient-me sobre, omplint el terra de la torre, ofegant-me. Pressió al pit, dolor, tristesa, i aquell crit que no parava de resonar dins el meu cap. Em tapava les orelles, però no servia de res, estava dins meu. Vaig caure de genolls a terra. El vent començà a bufar amb força creant remolins de cendra al meu voltant. De les parets de la torre en sortien mans de fum que intentaven tocar-me, mentre el crit es convertia en plor i el meu pànic en desesperació.

El vent era cada cop més fort, i tot al meu voltant més fosc, més negre, ja no podia veure els murs, les mans es movien desordanadament per les ombres.

Vaig començar a cridar jo, intentant apagar els plors amb el meu propi crit. I llavors, tot va explotar al meu voltant i, finalment, tornà la llum. El vent era ara un simple fil suau de frescor, als murs tornaven a reflexar-s'hi el sol i l'únic so que resonva dins meu, era el dels cants de la missa diraria dels càtars. Em vaig quedar uns instants de genolls al terra, esperant. Esperant que no tornés a passar.

Vaig aixecar-me adolorit. Tot semblava ser normal al meu voltant. Vaig mirar al pati d'armes i tot seguia igual, ningú semblava haver-se alterat per res... Al posar la mà a la repisa de la finestra, un formigueig em va recorrer tot el cos. Vaig retirar-la, i de la pedra en sortir un perfum desconegut per mi. Em tranquil·litzà, l'angustia que m'havia creat l'instant anterior ara mateix semblava esvaïr-se.

Què havia passat? Perquè ningú, a part de mi, semblava no haver-ho vist i... sentit? Què intentaven dir-me aquells murs?

Aquell dia... aquella sensació.... Tot i la pau que havia respirat gràcies a aquell elixir, no podria oblidar-ho mai. Sempre quedaria una espècie de racó obscur dins meu, apunt per aflorar en un moment de debilitat. Apunt per fer-me reviure un futur no tant llunyà...

Comentaris

  • segueix la intriga[Ofensiu]
    JOANPG | 07-05-2008 | Valoració: 9

    però l'ortografia...

    Una forta encaixada de JOANPG.

  • Bon home[Ofensiu]

    Als càtars els deien els Bons homes. El teu nom deu venir d'aquí (BOnS hOMes).
    LLevat que siguis una dona.

    En tot cas, espero que segueixis amb el relat. La història dels càtars és fascinant.

    Bon any 2005 i següents!

l´Autor

Bosom

17 Relats

20 Comentaris

22698 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
L'història sempre m'ha interessat, especialment tots aquells fragments més oblidats encara que, en molts casos, massificats. Tot allò que en algún moment fou repudiat, exterminat o increpat, ha soscitat la meva curiositat. Perquè s'han creat tants forats negres al llarg de l'hitòria de la cultura, la religió, la societat? Només tinc una frustació, haver estudiat història i donar-me compte que he aprés més llegint i investigant pel meu compte, que anat a classes i escoltant versions incongluents de molts professors.
Us animo a tots a no creure tot el que us ensenyin, perqué a vegades s'obliden d'informar-nos de que, per exemple, un personatge com Pere I el Catòlic, potser tenia tan de catòlic com jo de granota, us heu preguntat mai perqué i on va morir?