LA CASANOVA DE L'OBAC I LA CAPELLA DE SANT ANTONI DE PÀDUA. TERRASSA. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
La Casa Nova de l'Obac' al terme de Terrassa, és la representació de l'enriquiment de la família Ubach amb les exportacions a Amèrica de vins i aiguardents.




La construcció va durar entre els anys 1786 i el 1811 i va estar dirigida per l'arquitecte italià Domenico Bagutti (* 1760 a Rovio , † 1837 ), el mateix que també va fer el Laberint d'Horta a Barcelona.

La Casa Nova no segueix l'estil dels masos tradicionals de Sant Llorenç de Munt i l'Obac. L'edifici és de planta rectangular, amb tres pisos d'alçada, i un cobert de teula de quatre aiguavessos.

No tenim dades de l'autoria i antiguitat de la Capella de Sant Antoni de Pàdua, i ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com




Demanava al Centre d'Informació si tenien coneixement de l'advocació de la Capella de la Casa Vella, i no sabien donar-m'en raó, ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

http://trailsantllorenc.blogspot.com.es/2012/09/les-masies-de-sant-llorenc-del-munt-i.html#.VEOnH_msXfL




Em calia retratar l'interior de la Capella de Sant Antoni de Pàdua, recolzant la màquina al damunt d'un vidre polsos, demanaré l'ajuda de l'Arxiu Gavin.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6906 Relats

1200 Comentaris

5394108 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com