FONDA MIRAMAR/ HOTEL CAP DE CREUS / HOTEL ‘LA RESIDÈNCIA’. CADAQUÉS. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Es repetia amb l' edifici de l'Hotel La residència de l’Avinguda Caritat Serinyana 1, una història semblant a la de la casa dita Can Costa – ambdós s’alçaven amb ‘ nocturnitat i alevosia’ pel que fa tant al seu promotor i primer propietari, com al mestre d’obres i/o arquitecte, autor del projecte; el Diable ha estat sempre en el món de la construcció – recordeu el gran nombre de ‘Ponts del Diable’ – però en matèria d’edificis residencials, la seva presència se’ns farà manifesta a les darreries del segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco )i especialment amb la ‘Democraciola’ a partir de 1978.

Llegia que va ser construït l'any 1904, insisteixo sense fer esment del mestre i/o arquitecte. Això en una població que tenia un cens que superava lleugerament les 1.500 ànimes, més que increïble, és la prova evident d’una negligència conscient i premeditada pel que fa a documentar correctament el Patrimoni històric i/o artístic de Catalunya.



Va ser batejada com " Fonda MIRAMAR " , i l’any 1910 es fama que hi sojornava Pablo Ruiz Picasso (Màlaga, 25 d'octubre de 1881 - Mogins, 8 d'abril de 1973).

L’any 1965 va passar a dir-se Hotel Cap de Creus , d’aquella època 1966, és ""le cadran solaire"" que llueix a la façana, i del que n’era autor Salvador Felip Jacint Dalí i Domènech, (Figueres, 11 de maig de 1904 – Figueres, 23 de gener de 1989), que el 24 de juliol de 1982 acceptaria el títol vitalici – no hereditari - de marquès de Dalí de Púbol.



L’any 1978 va canviar de destinació, i s’hi va instal•lar un Museu d'Art.

L’any 1992 el propietari el va transformar altre cop en hotel , i va ser batejat amb el nom d'Hotel La Residència.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , i possiblement també els interessarà a l’email informacio@cadaques.cat

Els fils dels mal dits ‘serveis públics’ , col•locats amb la clara intenció de degradar el Patrimoni històric i/o artístic, palesen l’estultícia infinita de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, que llancen pedres damunt la MARCA ESPAÑA de totes les formes imaginables.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5431067 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com