ÚNIC I IRREPETIBLE . temàtica Èxit/fracàs

Un relat de: jordi gutierrez jane

Una vegada un home gran, vell i savi descansava sota una figuera mirant i sentint com el temps i la vida li passava al seu davant. De cop i volta, una onada d'amargor i odi el va envair, i en obrir espantat els ulls, va veure com en un arbre proper un jove estava a punt de penjar-se.
Amb calma va anar fins allà i li va dir:
- Dràstica decisió has pres, al·lot. Jo en tots els meus anys, i ja en són molts, no he estat capaç de prendre-la. Per què no m'expliques com ho has fet?
El jove, sorprès i força descol·locat, va deixar per un moment la corda i li va dir:
- Molta amargura omple el meu cor, i la meva història segur té poc a veure amb la teva. Jo no sóc res. No tinc cap valor per ningú i no em sento útil per a res. He arribat a la conclusió que no val la pena viure una vida tan sense valor i inútil i he decidit acabar amb aquest patiment.
- Sàvia decisió. - va dir el vell - Si el què dius és veritat jo també ho faré. Ara, has pensat que així i tot, és una vida única i irrepetible?
- Què vol dir amb això?
- Que si en tots els mars i oceans de la terra sols hi surés un tros de fusta; si sols hi hagués una tortuga, i sols sortís a prendre l'aire un cop cada 100 anys, la probabilitat de que en sortir toqués la fusta és la mateixa de que hagi existit, existeixi o existirà un ésser humà igual que tu.
I va continuar dient:
- No creus que si ets tan únic i irrepetible, per alguna cosa serà? I no creus que val la pena esbrinar-ho, costi el que costi?

Diuen que el jove finalment ho va descobrir, poc abans de morir, ja molt vell, després d'una llarga vida plena de recerca.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer