ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT BARTOMEU D’ALBINYANA. PENEDÈS JUSSÀ.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Llegia que al segle XVIII – amb els diners d’Amèrica - es construeix el nou temple de Sant Bartomeu d’Albinyana, de l'antiga església en va quedar només l'absis i els arcs laterals de mig punt. La nova construcció té una façana dividida en dos cossos horitzontals mitjançant dues motllures, i decorada amb dues pilastres estriades i adossades a banda i banda. La porta té damunt la llinda una motllura en forma de semicercle. Està rematada per dos pinacles i un cos en forma de triangle al mig. L'interior té tres naus; la central presenta volta d'aresta i es separada de les laterals per arcs semicirculars. Als peus de l'església hi ha el cor suportat per un arc escarser. El campanar és una torre quadrada, amb els angles aixamfranats i coronat amb un penell que és un àngel petitó.



En els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República, es cremaren les imatges i els bancs a l'interior de l'església i el campanar, ara restaurat, feia de xemeneia.

No trobava cap dada de l’autor d’aquest edifici, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

  • berenguer | 11-12-2015

    Hola: Amb sorpresa he vist que has penjat el meu conte "el pastoret coix" en una bloc, signat per "Montserrat Vilaró Berenguer", no sóc la Montserrat. Ja sé que ho has fet amb bona intenció però t'agrairia que el despengessis,
    Moltes gràcies i perdona les molèsties.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5432392 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com