EN TEMPS DE CÈSAR AUGUST

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Regnava Cèsar August a Roma i Herodes en Jerusalem , ja veieu que fa molt de temps més de dos mil anys.
En aquell temps hi havia un noi que vivia a les muntanyes de Pèrsia, era un noi alt prim de cabell i ulls negres que sempre estava en el que solem dir núvols. El seu pare tenia més fills, però cap era com ell. Li agradava més mirar els estels, escoltar als vells de la tribu, que pasturar els ramats. En concret sovintejava una cova a la muntanya on un vell amb fama de bruixot i savi hi vivia. Amb ell estudiava el Cel i el vell que tenia ja molts anys un dia li va confessar , que havia vist com dues estrelles es van aproximar molt al signe de Peixos.. Li va explicar que segons uns textos antics que tenia, sorgiria aviat una nova estrella. Sols els de cor net la veurien, però si la seguien els portarien a on naixeria un nen, que seria l'enviat de Déu i que salvaria el món. Ella el guiaria, ell no ho podia fer, però si Nabart com es deia el noi, que era jove i tenia bones cames i que li portes una ofrena,.
- Quina va preguntar Nabart, jo no tinc res sóc pastor del meu pare i ell no és ric.
- Porta-li el que més estimis, li va dir el vell.
Nabart aquella nit no va dormir, pensava que era i va arribar a la conclusió que era la seva xicota la Leia, la seva cosina , era el seu tresor ..
Nabart va parlar amb la Leia ,li va explicar l´història , ella com que l´estimava molt el va creure i a la nit aprofita'n el son de la família varen marxar, sols portaven dos cavalls, una mica de roba i menjar eren esperits purs.
Aquella nit no varen veure res, però si la següent, una gran estrella amb cua brillava al cel. Però no van tenir sort, es van trobar amb una caravana de lladres , que al veure'ls pensant eren portadors d´or els van disparar. Una fletxa travessa el pit de la Leia i una altra al de Nabart, que si bé no varen arribar a Betlem, sí que veieren la llum i el portal, ja que uns àngels els hi transportaren.Foren els primers.

Comentaris

  • Bonic relat[Ofensiu]
    Karin | 09-01-2018 | Valoració: 10

    Un conte de nadal ben bonic. Gràcies

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

324523 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.