El Somni de l'Òbit

Un relat de: Baiasca

-Camina.
-Camina.
Em deia aquella veu.
-Camina.
Ijo no m'aturava.
-Camina.
Estava esgotada.
-Camina.
El meu cos ja no aguantava, estava a punt de rebentar, però en el fons d'aquell cau profund on em sentia tant i tant be, on hi havia una llum al final, jo, en contra la meva voluntat, caminava en contra direcció. Em dirigia a la foscor.
-Camina.
Contra direcció.
-Camina.
Foscor, només foscor.
-Camina.
Estava esgotada.
-Camina.
Arribava al final. Aquella veu, dolça, familiar i sense sexe, però al mateix temps, esgarrifant, tètrica i repetitiva em deia que camines. Jo no volia caminar, però ara caminava per inèrcia. Les cames, que no sentia, anaven soles. La veu, va canviar de paraula.

-Viu.
No l'entenia
-Viu.
Aquella llum era potser...
-Viu.
...la mort?
-Viu.
Si estava en un cau, hauria d'anar cap a la llum per poder sortir, perquè anava cap a la foscor? Estava potser fugint de la mort sense saber-ho? O els meus sentits havien perdut tot el seu control? Tenia amnèsia? La vida m'estava donant una altra oportunitat?
-Viu.

-Viu.
Sí! Volia viure!!
-Viu.
Sí veu, volia viure!!
-Viu.
Volia viure, però com em podia morir? Quan feia que dormia? M'estava morint de veritat, o només era un somni? Perquè dormia? Perquè moria? Ja era igual, la veu, m'havia salvat de la mort. La veu era la meva vida. La veu era jo. Jo, que seguia vivint.

-S'ha despertat!!
On soc?
-S'ha despertat!!
Hola família estimada...
-S'ha despertat!!
...com us he trobat a faltar.
-S'ha despertat!!
Vaig mirar al meu voltant, una infermera em mirava el pols, la meva germana em somreia, la meva mare plorava, el meu pare em va agafar la ma, i el petitó tenia els ulls brillants de content. Una maquina pitava al meu costat. Pit, pit, pit, pit... Llavors vaig veure el meu casc a la taula k tenia davant, estava destrossat. Ja ho recordava!! Havia tingut un accident, i acabava de despertar del somni de l'òbit.

17-10-2002

Comentaris

  • es autentic[Ofensiu]
    AINOA | 01-02-2005 | Valoració: 10

    Es un bon relat i plé de intensitat.
    Es descrit molt bé aquests passadís fosc de la mort guiat per l'ombra de la llum, que assenyala el camí, amb una paraula tant simple com es camina, camina.
    I surtosament la força de viure, fa que desperti i s'estabilitsin els biorritmes.
    Una abraçada.

  • quin somni![Ofensiu]
    George Brown | 01-02-2005

    Molt intens... un d'aquells moment que no sabem on som, que estem fent... que hem de fer! has explicat molt bé aquell moment d'inconsciència... on no hi som, però lluitem per ser-hi... i ho has fet amb tres paraules claus: ‘camina'... lluita, no et rendeixis, pots aconseguir-ho... ‘viu'... reacciona, alliberat, desitja continuar... ‘s'ha despertat!!'... alegria, felicitat, retrobament amb els estimats...
    M'ha agradat molt aquest relat. He de suposar que no és biogràfic, ja que està en la categoria de ‘fantàstica', fet que fa que sigui més interessant veure com ho descrius sense haver-ho viscut... jo, per desgracia, vaig viure una situació semblant a la que descrius (potser no tan forta, no vaig arribar a perdre la consciència... però deu n'hi do quin cop!), vaig intentar explicar-ho en un dels meus relats, però m'ha agradat més com ho has fet tu, amb senzillesa, però amb intensitat. M'ha agradat molt que utilitzis el fet de caminar com a sinònim de lluita... soc ‘caminador' de mena, és la meva gran passió, i mira, m'ha agradat!
    Felicitat, un relat molt bo.

    una abraçada,
    Jordi.

l´Autor

Foto de perfil de Baiasca

Baiasca

84 Relats

202 Comentaris

97661 Lectures

Valoració de l'autor: 9.34

Biografia:
La vida son casualitats i oportunitats que has d'agafar al vol.

Igual que les inspiracions.

Ja fa temps que intento atrapar-les totes.

Casualitats, oportunitats i inspiracions.

Totes son filles d'una mateixa cosa.

La Vida. I l'Amor.

http://yasminacapo.blogspot.com