CASA JOAQUIM FREIXA DE TERRASSA.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Lluís Muncunill i Parellada (Sant Vicenç de Fals, Bages, 25 de febrer de 1868 – Terrassa, 25 d'abril de 1931) aixecava aquesta casa del Raval de Montserrat, 40, l’any 1894 per encàrrec de Joaquim Freixa ( de qui no trobava enlloc cap dada del cognom matern i les relatives al seu naixement i traspàs , sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com )



És un edifici de planta baixa i l’altra en semisoterrani, una motllura d'arcs conopials ressegueix les obertures, i una barana de pedra calada, sobre una imposta de mènsules, corona la façana.

Llegia que en algun que qualifiquen l’edifici d’historicista, i en altres parlen d’estil neogòtic; dissortadament no disposa l’Ajuntament de Terrassa d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i al ensems des de la Generalitat de ‘ Barcelona’ la Cultura fa ‘pont’ i no hi ha possibilitat d’accedir a la seva base de dades.

Se’ns fa difícil d’admetre però vivim en un ‘país de fireta’.

Comentaris

  • Joaquim Freixa[Ofensiu]
    egarenc | 09-05-2014

    Joaquim Freixa i Argemí, germà d'en Josep Freixa i Argemí.Trobareu informació al llibre "El senyor de la Masia Freixa" de Miquel Freixa i Mireia Freixa. Editat per Fundació Torre del Palaual març del 2013.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5443769 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com