CAPELLA DE LA VERGE DELS ÀNGELS DE LA TORRE DE CAL GALLIFA. MONISTROLET. RAJADELL. BAGES

Un relat de: Antonio Mora Vergés
La casa s'havia conegut amb aquest nom de Torre de Cal Gallifa durant molts, ja que l'any 1862 l'industrial Francesc Gallifa i Parera, la va adquirir al Capítol de la Seu de Manresa, que se’n havia fet càrrec per endeutament de la família Noguera.

Marcel•lià Coquillat i Llofriu (Elx novembre de 1865 - Busot, 28 de desembre de 1924 ), és l’autor d’aquesta Capella, consagrada l’ any 1922, essent bisbe de Vic - l’enciclopèdia el qualifica d’excèntric - . Francisco Muñoz Izquierdo, que assoliria els càrrecs de Vicario General Castrense, Cardenal Arzobispo de Sevilla i Patriarca de las Indias Occidentales, i que excomunicaria un mitjà de comunicació de la C.N.T http://sagunto.cnt.es/2011/04/24/3021/

La descripció tècnica ens diu ; edifici de planta de creu grega i coberta amb una cúpula rematada per un cimbori amb petites obertures rectangulars. El material constructiu és la pedra, que s'ha pintat en l’exterior, amb les cantoneres de carreus perfectament escairats i simètrics, també pintats. La façana principal té un frontó amb un petit rosetó d'estil historicista, i una gran balustrada. Hi ha diverses obertures ovals a diferents alçades, totes de petit mida.




L'absis compta amb petites absidioles de menor alçada. La capella es troba situada molt a prop del gran casal modernista de la Noguera, dintre, de fet, del mateix entorn enjardinat.

L’accés està tancat al públic per obres - ens expliquen que ha estat adquirida per una família ‘notable’ del Bages - , i és del tot inaccessible poder-la fotografiar de més prop.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5433906 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com