Buit de memòria?

Un relat de: Llibre
Acabo de complir els divuit anys i la meva família adoptiva em pregunta si vull conèixer el meu expedient, si vull indagar el passat. Creuen que això em pot anar bé per superar aquesta mena de buit de memòria que arrossego des que vaig anar a parar a la seva llar.

Buit de memòria?

Ells no ho saben, però recordo perfectament que uns homes em van recollir d’un abocador. Tot jo era una nafra viva cercant menjar. Els Serveis Socials de seguida es van posar en marxa i van localitzar el pare (la mare feia anys que havia mort a causa d’una sobredosi). Però ja era tard: el cos del pare es podria damunt d’un catre infecte en el pis minúscul, brut i mig en runes on vivíem tots dos. La policia va determinar una venjança, la represàlia d’algun altre mafiós com ell, però amb més males puces. I em van deixar en adopció.

Buit de memòria?

Ells no ho saben, però recordo perfectament les pallisses que em queien al damunt quan el pare arribava borratxo a casa. Recordo perfectament el matí que, després d’una nit de dolor per raó d’una d’aquestes estomacades, vaig trobar el pare dormint la mona. Recordo perfectament el ganivet de cuina a la meva mà, i el braç pujant i baixant amb rapidesa perquè ell no tingués temps de reaccionar. Una, dues, tres, quatre ganivetades, cinc, sis, set ferides tan mortals com jo, tot just amb deu anys, era capaç d’infringir.

Buit de memòria? No, res d’això. Però els diré que no em cal conèixer l’expedient, que sóc feliç amb ells. Cosa que és veritat. I així el meu secret, un tendre secret d’adolescència, continuarà essent un secret.

Comentaris

  • Publicació de “Secrets”[Ofensiu]

    Benvolguda relataire:
    Des de ARC estem treballant per publicar un llibre recull amb els finalistes seleccionats al “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i desitgem poder comptar amb el teu relat per la seva inclusió en aquest llibre.

    Agrairem que et posis en contacte amb l'Associació per rebre més informació per correu electrònic a associacio.relataires@gmail.com indicant el tema: “Publicació Secrets”.

    Cordialment,
    Junta de l'ARC

  • Lliurament premis "Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO"[Ofensiu]


    Benvolgut relataire:

    Com a participant en el “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i pel fet d’haver estat seleccionat en un dels tancaments mensuals, voldríem recordar-te que el lliurament de premis tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre de 2011, a les 7 de la tarda, a la localitat d’Argentona (Saló de Pedra, carrer Gran 61).

    En breu penjarem aquesta informació a la nostra web.

    Esperem poder comptar amb la teva assistència en aquest acte i la teva participació en la convocatòria del present curs (temàtica que anunciarem el dia del lliurament de premis).

    Cordialment,

    ARC (Associació de Relataires en Català)

  • Enhorabona![Ofensiu]


    Enhorabona!

    El programa Històries, de Ràdio Argentona, i l’Associació de Relataires en Català (ARC) han triat el teu relat com a microrelat seleccionat del mes de maig de 2011.

    Gràcies per participar,

    ARC

l´Autor

Llibre

160 Relats

1347 Comentaris

287627 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Hola a tothom!

Què faig? M'enrotllo i us explico coses o ho deixo córrer?

Millor ho deixo estar i us indico l'enllaç cap a la meva web, on també trobareu la meva adreça de correu electrònic: Sílvia Romero i Olea


Sílvia Romero