Amistat?

Un relat de: Persona

Avui l'he tornat a veure,
m'ha fet goig, és tan agradable
a estones...

Es fa dur, de vegades,
fins i tot insuportable!
pot esdevenir agressiu
en un rebot, fins i tot
matar-te.

Es asfixiant, quan
massa sovint
te'l trobes.
No veure'l mai...
insuportable!

Es deixa i es fa
estimar, amable
si t'abandones
a ell...extasiant!
fins i tot.

Es força influenciable.
Sempre hi és.
al seu lloc quiet.

El meu amic: El sol.
No se dir, si el conec prou...
Heu sentit parlar del Sol/ipsisme?
sols, que, de vegades, tinc la sensació
de fer-me-ho tot jo soleta...

Alço els ulls i donat el cas
protegint-me amb la mà
miro el sol, i ell m'acarona;
Serà amistat?

Comentaris

 • El Deu Sol[Ofensiu]
  Falciot blanc | 05-02-2011

  Navegant, navegant en aquesta mar de relats he arribat al teu i m'ha agradat, poses de relleu coses que a voltes ens passen inadvertides perquè son quotidianes. El teu relat es un cant al sol i a les sensacions de sentir-se viu. Moltes cultures han tingut al sol com a Deu, ¿i quin altre deu pot fer-nos sentir les sensacions que descrius?. Veig que far temps que no escrius, voldria animar-te a fer-ho, jo o estic intentant, les paraules ens alliberen. Espero llegir-te més. Una abraçada ben tèbia, com de sol.

 • Pot ser...[Ofensiu]
  Ari Garrido | 07-02-2010

  siga amistat, o pot ser costum i vici ;)

  de totes formes m'agrada com jugues amb les paraules. Ben fet.

  Besets!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Persona

Persona

372 Relats

161 Comentaris

116852 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Una Persona


No es alta ni baixa
Ni home ni dona
No es gran ni petita
D'on ve no se sap
A on va , qui l'atrapa.

No es ric ni tampoc es pobre
A que es dedica, tan fa
Ni el càrrec ni, quan guanya
Si es creient , o no
Ni a qui vota, no es extranya.

No us en féssiu servir
Tampoc res no mana
No es fama el dit
Tampoc us enganya.
Ni es deleix per ferir.

Una pedra existeix. No te rés a dins, vull dir, la pots trencar i ho veuràs tot. Si trenques una pedra, rés no canvia, rés no es destrueix, fins i tot fent-la miques, és la mateixa pedra. Però si trenques una persona, d'immediat, quelcom immensament valuós desapareix.

Diuen que ho va dir un tal Rajneesh Chandra Mohan Jain , qui es deixava anomenar entre d'altres cosses Osho.

Els drets, la base dels deures. MAI a l'inrevés...

Tinc dret, a la vida, a viure omplert i mogut per uns ideals que busquin una comprensió més profunda de la veritat, una llibertat més gran per a l'ésser humà, i una vida vida millor.

Tinc dret a viure sense haver d'amagar aquests ideals. Tinc dret a manifestar-los en públic i a no ser perseguit, ofès o rebutjat, per ells.

Tinc dret a canviar els meus ideals, quan jo amb llibertat ho decideixi; empès, tal vegada, per una visió més àmplia de la veritat. Ningú no em pot impedir de canviar-los en qualsevol moment de la vida.

Tinc dret a proposar, que no imposar, aquests ideals als meus fills, com també tenen dret tots els pares i mares del món d'ensenyar als fills els seus punts de vista i el propi estil.

Tinc dret a no ser considerat un boig , un fanàtic o un integrista, només a causa dels meus ideals, per part d'aquells que viuen buits de somnis i de lluites, i que no pensen ni reflexionen sobre la vida, el comportament i la natura.

Tinc dret que la meva visió de la realitat sigui respectada; i que la meva persona, pel fet de viure enamorat d'uns ideals, no sigui ofesa, prejutjada, perseguida, dominada o ignorada.

Tinc dret que els meus ideals puguin oposar-se radicalment als valors tradicionals i a les creences establertes, amb vistes a una llibertat més gran per a totes les opcions i a una recerca sincera, objectiva i oberta, de la veritat.

Tinc dret que els meus ideals siguin diferents, i fins i tot provocadors o insòlits, a la llum del pensament d'algú.

Tinc la obligació de respectar els ideals dels altres, encara que em resultin molests, incomprensibles o desagradables. Els meus ideals no són superiors ni inferiors, són els meus.

Tinc la obligació de ser fidel a la meva consciència, i de no renunciar als meus ideals per por al que pugui pensar la societat o les persones que estimo.

Tinc l'obligació de no posar mai el valor dels meus ideals per damunt del dret a la vida i a la llibertat de cap persona.

Tinc l'obligació de no imposar mai els meus ideals, ans exposar-los i proposar-los per la via dels diàleg i la pau.

Tinc l'obligació de fonamentar els meus ideals damunt l'exercici de la raó, del cor i del be; i de rebutjar, en ells, com a doctrina o com acció, la violència i les sensacions i sentiments negatius.

Tinc l'obligació de posar els meus ideals, i les seves conclusions, al servei de tota persona humana; i de viure i comportar-me de manera coherent amb aquests principis.

Avui encara conservo aquell paper rebregat; el mateix paper. De vegades el toco i l'ensumo; fa olor de llibre noble. aquesta olor em suggereix paraules i frases, i no puc evitar de posar-me a escriure.


Jeremias Soler "Els peus dins l'escuma" 2002. Relataire d'aquesta web.