Aigua i glaç

Un relat de: Follet del foc
Camino sobre un infinit oceà cristal·lí sota un cel blau i serè que omplen el meu camp de visió. Jugant alegre sota els raigs del sol intento arribar a algun lloc fent equilibris sobre una mena de suports desnivellats; frescos i tan transparents com l'aigua que em rodeja.
Fa un dia esplèndid, meravellós, però de sobte trepitjo un fràgil tros de glaç que hi ha entre dos desnivells; es trenca i caic.

L'aigua m'atrapa i no em vol deixar anar, intento tornar a pujar però la mar es moguda i no faig més que empassar aigua, ara una onada congelada m'envesteix des d'un dels desnivells més elevats. El pes dels trossos de gel m'arrosseguen cap al fons, que esdevé cada vegada més fosc i fred.
Noto com el meu cos cedeix ràpidament davant del glaç; la sang, cada múscul, l'aigua que em forma es torna freda i sòlida a una velocitat de vertigen, mentre veig com el fil de llum que ve de la superfície és cada vegada més prim i la claror més llunyana.

Les ganes de viure són més fortes que l'aigua i el glaç! Començo a moure'm tan ràpid com puc, intento descongelar els braços i les cames a la vegada que desitjo ascendir cap a la vida i tornar a sentir la claror del sol acaronar la meva pell.

Un cop de realitat m'obre els ulls; és inútil. El meu instint de supervivència em diu que pari, que em surt mes a compte deixar-ho correr, deixar-me anar. I així ho faig: m'aturo i observo com l'últim bri de llum desapareix i tot es torna negre. Sense oferir més resistència, a poc a poc el meu cos deixa de respondre, dedico els meus últims moments a contemplar detingudament com m'adormo per sempre; em moro.

Desperto de cop. El cor em batega a mil per hora i estic glaçat.
M'ubico desacompanyat, tapat per un llençol prim. A poc a poc recupero l'alè mentre la llum de l'alba comença a il·luminar-me, quan de cop un pensament m'enlluerna i em fa oblidar el malson que m'ha despertat tremolós: aquesta propera nit serà impossible morir de fred perquè dormiré amb tu.
Amb aquest pensament començo el dia d'avui; alegre.

Comentaris

  • Benvingut Follet del foc![Ofensiu]
    Grocdefoc | 04-09-2019

    Algú t'hauria de donar la benvinguda a RC, com a mi me la van donar ara ja fa uns quants anys. Benvingut, doncs. I tal com tu em recomanes a mi, jo també t'ho dic a tu: no deixis d'escriure i d'avançar per aquests espais que ens ajuden a aclarir-nos i a trobar la nostra personal veu. Grocdefoc

  • Molt enginyós[Ofensiu]
    unicorn_gris | 02-08-2019 | Valoració: 10

    M'agrada el teu relat. De debò.

    És admirable com el pobre noi es veu atrapat en un malson, on somnia que perd la vida i l'esperança; però de sobte es refà i li surt l'energia de viure; i aleshores desperta i recupera l'energia, la vitalitat i l'alegria.

    És un relat molt ben escrit que mostra com l'energia i l'esperança i la constança al final vencen moltes vegades.

    Crec que vaig a llegir un altre dels teus relats.

    Una abraçada.

l´Autor

Follet del foc

3 Relats

5 Comentaris

3775 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Hola!
Sóc el Follet del foc.
Visc a la llar de foc de Ca'la Maria i sempre m'ha agradat explicar historietes als que venien a escalfar-se a la voreta del foc.
Intentaré explicar tantes històries com pugui per Internet, però vaja, aquestes noves tecnologies són d'allò més complexes, així que potser tardo un xic més de l'esperat.
Bé, em podeu llegir al meu blog personal el racó del follet, a relats en català i a Wattpad. A més a més, si teniu curiositat, podeu passar-vos per l'enciclopèdia del follet, un web on publico tota la informació referent als relats, com ara els personatges, llocs, etc. Espero que almenys hi doneu una ullada.

Per cert! Si us voleu posar en contacte amb mi, tan sols m'heu d'enviar un correu a folletdelfoc@gmail.com o adreçar-vos a mi pel Twitter, em trobareu com a @FolletDelFoc.
Apa, bon dia!