Una història realista

Un relat de: Núria

Aquesta es una història que va d'un fillet que nom Andreu(8anys) i que sempre es baralla amb molta gent, un dia li diu al seu pare: -Pare com ho puc fer perquè la gent no estigui maleit amb jo i que vulguin jugar amb mi.
-Mira agafa aquest tros de llenya i cada vegada que et barallis amb un fillet o filleta fas un forat i quan et perdonis el tapes amb un poc de massilla, quan ho tenguis tot fet m'avises que ja t'explicaré perquè te vaig fer açò. L'Andreu fa com el pare li havia dit agafa el tros de llenya i se'n va. Al cap d'una setmana crida el pare i li diu. Pare mira ja no mi cap cap més forat però no ni ha cap que hagi quedat destapat, me reconciliat amb tos.
El pare li respon:
-Mira fillet aquest el forat és el mal que li es fet tu a n'aquella persona, i la massilla es quan tu li has demanat perdó, però la massilla no ho tapa tot, sinó que és perquè quedi dissimulat. I el forat és el rencor que la persona li ha quedat cap a tu per açò ja no et fan tant de cas com abans. Per açò cada vegada que et baralles amb alguna persona és un punt menys de confiança que perds cap a ella.
Que ho has entès?
-Sí -li respon l'Andreu
L'Andreu a partir d'aquell dia ja no es fica en tant de problemes i ha aconseguit tenir amistats perquè sap que si es baralla aquella persona li tindrà un record per petit que sigui.

Comentaris

  • jOaneTa | 11-11-2007

    tinc un probèrbi xinès molt paregut a aquest relat...

  • ...soc jo...[Ofensiu]
    Núria | 05-11-2007 | Valoració: 8

    ola soc jo la que u skrit e de reconeixer que no sta gaire currat. xk no tenk gaire imaginacio xo aso no se pot canvia. Xo sper que akesta historieta us vaxi reflesiona a tots k baraarse no dur a rs de bo sino a kosa dolenta axi k fora baralles. I k perdona no u aklarex tot enkara k si vus barallau mes val perdona k no kedar barallats x sempre.

    Direu xk no se posa un 10 si es ella ki u a eskrit sensillament xk no s xfecte ni molt menus i jo u se.

l´Autor

Núria

1 Relats

2 Comentaris

697 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor