Tretze microrelats

Un relat de: Jordi Lon Quintana
Mirà de reüll. Va contenir la respiració i, en un moment de confusió, s'esmunyí de la taula. El puzzle quedaria incomplet. Per sempre.

* * *


Amb cura, passava el pinzell per damunt de l'empremta. Que no s'esborri. Que no es colgui de pols. Qui sabrà, si no, que vaig ser aquí?

* * *


Va quedar estès a terra al bell mig del carrer. Pobre home -deia tothom. No ha estat a temps de veure els llums de Nadal. El sol queia.

* * *


N'estàs segura? Sí. No té marxa enrere. Ho sé. Tu mateixa. Desitja'm sort. Sort. La tortuga es va treure la closca i s'alçà. T'admiro.

* * *


No eren uns ulls normals: somreien, escopien sol. Enlluernat, es va fer enrere cobrint-se el rostre. Massa llum per un dia d'hivern.

* * *


A la sorra trobà una moneda antiga, menjada pel verdet. Dubtà si donar-la al museu o fer-la voltar pels dits. La deixà on era i respirà.

* * *


Feia anys que anhelava ser oberta, ensumada, decantada. Però s'havia de conformar amb els elogis pedants. Un vi excel·lent. Guarda'l bé.

* * *


No va aturar-se fins al revolt de Cantonigròs. Manlleu quedava lluny. Havia canviat 3 cops d'opinió i ja fosquejava. Bosc? Ciutat? Nit.

* * *


Una a una, havia estripat totes les fotos. Després va velar els clixés i formatejar els arxius. Ja podia tornar a començar. Però per on?

* * *


La caiguda en picat va ser impecable. Orgullós, el xoriguer alçà el vol amb la mussaranya al bec. Després, la deixà caure. Maleït règim.

* * *


El van tancar per un furt. 48 hores i al carrer, deien. Però no comptava que les claus es poden perdre. Ara fa cent anys i un dia.

* * *


Xut. Xut. Xut. La nit era tranquil·la. Xut. Quart creixent. Xut. Això és Cassiopea, oi? Xut. Mira: Orió! Xut. I allò? Què és allò? Bum!

* * *


Els ulls del nero, grossos i rodons, s'endevinen entre l'alguer. Immòbil, apunta l'arpó. El té just davant... On he vist aquesta mirada?


Jordi Lon Quintana









Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Jordi Lon Quintana

1 Relats

0 Comentaris

647 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor