Similituds

Un relat de: Pau al món

Una tarda grisa i humida. Amb la mirada buida esguarda l'horror de la tragèdia: entre les runes, sota les pedres i la ferralla, una desena de cossos inertes, entre ells la seva família. Encara no comprèn que ja no tornarà a escoltar mai més la música melangiosa que sa germana tocava al piano, ni tornarà a sentir les abraçades amoroses de sa mare abans d'anar a dormir. Una bomba ha truncat la seva infantesa.

Arrossega els peus pels carrers tacats de sang innocent. Una moto s'atura al seu costat, i un soldat alt, de mirada sàdica, l'apunta a la templa. Tanca els ulls, amb una mà intenta ocultar la ignominiosa estrella daurada cosida a la solapa de l'abric, amb l'altra estreny la bimba contra el pit.

Espera en silenci.

Tremola, de fred i de por.

El soldat prem el gallet.

Una coïssor, un dolor indescriptible a la cuixa el fa caure sobre l'asfalt. Encara respira, però ja no podrà tornar a caminar amb les dues cames. Una riallada eixordadora i el brunzit de la moto que s'allunya abandonant-lo a la seva sort.

* * *

Un matí blau i assolellat. Amb els prismàtics examina la devastació. Per la seva edat i condició li han desaconsellat d'anar al camp de batalla, però la seva tossuderia ha vençut. L'odi i la set de venjança no s'han apaivagat després de dècades i dècades de guerra. Ans al contrari, han anat creixent, alimentats pels discursos sobre la legitimitat dels actes per recuperar la terra promesa.

S'acosta coixejant al barri on han caigut les darreres bombes. Entre cadàvers calcinats i mutilats, una vaileta s'aferra a una nina de drap. Té la pell cremada, probablement de fòsfor blanc.

L'apunta amb l'arma.

La nena abaixa la mirada, esporuguida. Tremola.

Silenci.

Per primera vegada es qüestiona si té algun sentit vessar més sang innocent.

Un cop de colze d'un jove soldat que l'acompanya, amb un somriure despietat. Tanca els ulls i prem el gallet.

La bala perfora el pit de la xiqueta, que deixa caure la nina sobre el camí polsegós. Ell i el jove acompanyant abandonen l'indret, ignorant la veueta de la consciència que els recrimina pel seu assassinat.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Pau al món

1 Relats

1 Comentaris

453 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor