Sensacions juvenils

Un relat de: agonia

Estabilitat, emoció, odi, desequilibri, emoció, control, descontrol, dolor, amor, passar el temps, sinceritat, comprensió, solitud....

Aquests dies i per motius aliens a la meva feina m'he trobat preguntant-me quins valors creiem els i les joves actualment i més encara, no sino quins creiem sino quins fem (molts cops costa tenir un patró i complir-lo i això passa a qualsevol edat....)

El que he pogut constatar és que tots els valors esmentats al principi (i de segur molts més que me'n deixo) fan variar les nostres possibles creences polítiques, socials i personals. Segons els factors externs que ens afecten i la nostra capacitat empativa d'encaixar-los podem arribar a extremar un sentiment per exemple tant nefast com el de la xenofòbia, l'odi o la manca de respecte envers als demés en aquesta muntanya russa anomenada "vida".

La manca de valors anomenats "retrogrades" (que en tot cas tampoc no és que els defensi) en la nostra societat i la falta de moralitat fan que per exemple m'hagin deixat d'interessar els telenotícies. Quan els veig només sento buidor, tristesa...inclús he arribat a pensar que és millor no sortir de casa (mare meva si em veiés el noi que era jo fa només un parell d'anys.... de ben es riuria del que estic dient) per no trobar-me amb tot allò que no vull que m'afecti.

Però no. No podem ser aliens a tot allò que ens envolta. Tal i com un bon amic em va dir un dia "pensa globalment i actua localment". Siii, no podem evitar que milers de nens morin de fam diàriament però si veig per exemple algú amb la necessitat de menjar no el podem ignorar perquè no el volem al nostre món.

Tornant al tema principal, però, cal dir que no tots els i les joves del món tenen aquest tipus de pensament. En molts casos, la televisió, les series, les consoles, internet....instruments tecnològics que en alguns casos tan sols serveixen per distreure's afavoreixen a aquesta ignorància generalitzada i sabeu què ? és curiós...fa aproximadament 2000 anys un home va revolucionar el món, va aconseguir transmetre uns valors que molta gent actual, joves i no tant joves ara mateix creuen que estan desfasats, "estima i seràs estimat era el seu missatge més important > estima't a tu mateix i a l'entorn que t'envolta....dóna la mà a qui necessiti ajuda > equivalent a compartir, quina paraula més maca....compartir... I NO TENIA INTERNET !!!

Tan sols són sensacions juvenils, però no creieu que el món és més maco quan es comparteix ? Jo penso que si, per això vull compartir amb vosaltres moltes de les coses que ara mateix esteu llegint i tan sols espero que quan acabeu de fer-ho, aquella mitja rialla que esperaveu trobar en un escrit d'internet d'algú desconegut, aparegui a la vostra façana.

Comentaris

  • SENSACIONS POC VALORADES?[Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 12-11-2008 | Valoració: 9

    Jo crec que el jovent, teniu molts valors, la majoria els sentiu i els feu sentir als altres, si a casa hi tens "canalla" posem´hi d'entre 16 i 30 anys, un pot comprendre les maravelloses sensacions juvenils que hi han avui en dia i com les sentiu. Jo tinc fills i se del que parlo, entenc el teu relat i m'agrada.

l´Autor

Foto de perfil de agonia

agonia

2 Relats

8 Comentaris

1677 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Últims relats de l'autor