Sant Jordi

Un relat de: 6Q

Sant Jordi

Sant Jordi és una diada molt especial,
tot un símbol en la cultura dels catalans.

A les dones estimades,
una rosa vermella s'ha de regalar.
Elles; amb un llibre,
al seu estimat correspondran.

Sant Jordi és un homenatge a la cultura
de tota la humanitat.






6Q.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de 6Q

6Q

11 Relats

8 Comentaris

7297 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Hl em dic Francesc Jiménez i Mateo, més conegut per en Siscu (6Q). Soc nascut a Malgrat de Mar un 11 de setembre de 1966, tot i que als dos anyets ens anem a viure a Blanes, d'on jo hem sento fill.

Començo a escriure molt aviat, doncs amb 12 anys em seleccionen per participar en un concurs de redacció a nivell comarcal patrocinat per la "Coca-Cola". Òbviament no el vaig guanyar, però això em desperta la passió per jugar amb les lletres i començo una novel·la "Al final de la luna llena" avui dia encara inacabada.

Exploro la pintura i el dibuix, entre d'altres disciplines, durant la meva dura etapa adolescent, però sortosament sobrevisc i aconsegueixo acabar els meus estudis de Tècnic Especialista Químic a Girona, sense deixar d'escriure tot allò que hem vomitava el cervell.

Amant dels animals, la meva passió és l'observació naturalista i el muntanyisme en gairebé totes les seves facetes: fotografia, relats, escalada, alpinisme, senderisme, excursionisme... D'aquesta passió per la muntanya i els animals surten dues novel·les: "Laicka, una gossa de muntanya" i "Boira sobre la cima del Monte Perdido"; que presento en dos concursos de literatura de muntanya (Premios Desnivel) sense gaire èxit.

Al 1995 després de trobar al terra del carrer l'exemplar número 1 d'una revista gratuïta d'àmbit local: L'Actual, m'ofereixo a col·laborar amb ells, començà així una relació que dura fins a les hores amb l'edició d'una columna mensual d'opinió denominada: El follet Gombau, i que també podeu llegir a la xarxa:

Revista Actual de Blanes:
http://www.actualrevista.net/index.php?structure_id=133

La meva ment inquieta m'obliga a continuar explorant noves disciplines; actualment el disseny i l'edició web, a resultes d'això, aconsegueixo penjar la meva primera web:

La web del follet Gombau:
http://www.telefonica.net/web2/elfolletgombau/index.htm

i després d'una primera hi ha sempre una segona, i una tercera...

Amics de Talaixà. org:
http://www.amicsdetalaixa.org/index.htm

Manual web para Jóvenes Excursionistas:
http://www.elfolletgombau.jazztel.es/

totes sobre temàtiques naturalistes i de muntanya.

I, fins avui, crec que no m'oblido res més, però de ben segur que m'entres em tingui forces continuarem lluitant!!!
Salut companys!

6Q a Blanes el 08/08/07