Rareses del regne animal

Un relat de: Castellnou

RARESES DEL REGNE ANIMAL
(En un to purament informal)
Remenant papers vaig ensopegar unes làmines que s'havien desenganxat de llurs cobertes. Atret per les coloraines que hi lluïen, vaig donar-hi una ullada. Els fulls formaven part d'un llibre que tractava d'algunes de les singularitats que el regne animal ens brinda; en el primer, l'autor explicava les peculiaritats de les cuques de llum. M'hi vaig enganxar.
Mentre llegia em vaig adonar de les diferències que hi ha entre les espècies animals que poblen el planeta. És evident que els humans tenim algunes funcions naturals -sobretot fisiològiques- similars a les de qualsevol altre animal, però sortosament amb unes desigualtats que cal agrair. Si el tema us atrau seguiu-me.
Llegeixo que les llumetes que exhibeixen les populars cuques de llum són uns senyals que emeten per anunciar el seu estat de zel; o sia, és el mitjà que utilitzen per fer públic el desig -o necessitat- d'aparellar-se. Si fa no fa, com els taxistes: quan busquen passatgers, encenen el llum verd instal·lat al sostre del vehicle. Fins aquí, tot correcte; però, us imagineu què passaria si els humans compartíssim aquesta particularitat? Els carrers semblarien una processó de feligresos amb les atxes enceses.
A la llista inesgotable de coses que haig d'agrair a la Creació, vull afegir-n'hi una: haver-me permès que naixés ésser humà. M'esgarrifo només de pensar que podia haver nascut, per exemple, pregadéu (Mantis religiosa) -la femella d'aquest insecte, en el transcurs de l'acoblament, té el costum de menjar-se viu el mascle-. Valga'm Déu! Davant d'una golafreria tan desmesurada, suposo que la majoria d'homes faríem vots de castedat in perpetuum. Aquesta extravagància, a més de desconcertar-me, m'ha fet pensar molt: imaginem-nos que la naturalesa d'aquests insectes admetés la possibilitat -com en el cas dels humans- de l'homosexualitat: qui seria el menjador i qui el menjat?
El mesquer és un mamífer remugant que es caracteritza pel fet de secretar el mesc -substància molt apreciada en medicina i en perfumeria-, que emmagatzema en una glàndula prepucial. Es tracta d'una efusió molt olorosa i, segons diuen, de gust molt amargant, que l'animal desprèn quan està en zel. Si nosaltres tinguéssim aquesta funció fisiològica, hauríem de protegir-nos amb caretes antigàs, o cauríem com mosques. En les grans aglomeracions -davant el dubte-, els interessats a esbrinar-ho haurien de preguntar als de més a prop: «Perdoni: és vostè a qui se li escapa el mesc?» Talment com si es tractés d'una llufa!
Quan algú pren una actitud oposada a la majoria, se sol dir: «Aquest va contracorrent». Doncs això és el que fa el salmó. S'embelleix amb coloraines i empren el gran viatge nupcial saltant riu amunt, en una difícil cursa d'obstacles. L'encoratja -no podria ser d'altra manera- l'instint sexual. Aquest capteniment no ens ha de venir de nou, ja que hi ha certes persones -homes i dones- que, davant d'una necessitat transitòria o d'un engrescament fugaç, també el fan el salt, però d'amagat i sense haver de remuntar cap riu, per la qual cosa suposo que no es mullen -i, si ho fan, deu ser amb aigua bullent, ja que sovint en surten escaldats.
Com es pot comprovar, tot i pertànyer al mateix regne que qualsevol altre animal, la mare natura ens ha distingit amb uns privilegis inestimables, entre els quals cal incloure-hi el més valuós de tots: el raciocini, malgrat el poc ús que en fem. És una llàstima!

Comentaris

  • El peix i la peixa[Ofensiu]
    xesco | 25-07-2005

    M'ha agradat el teu relat, és molt fresc i divertit (i en una tarda calurosa com aquesta s'agraeix). El text m'ha fet recordar la història d'una espècie de peix que viu a les profunditats marines que és espectacular.

    La femella de l'esmentat peix (d'ara en endavant la peixa) deu mesurar uns dos pams, i el mascle (el peix) uns simples 8 cm. Com que viuen en un món fosc i bastant deshabitat costa molt que el peix i la peixa topin l'un amb l'altre i puguin formalitzar el matrimoni (al mar deu ser marimoni, no?) . Per tant quan es troben, el peix queda enganxat per sempre més a la peixa i amb el pas del temps queden units també els seus sistemes sanguinis (fins que la mort els separi!). D'aquesta manera la peixa alimentarà el peix in eternum i aquest, només s'haurà de preocupar de fecundar-la de tant en tant.

    Es podrien fer vàries comparacions d'aquest sistema de vida amb la realitat humana, però això ho deixo en altres mans (o ments).

  • Ilargi betea | 21-06-2004 | Valoració: 9

    Hahaha, m'ha agradat molt el teu relat, és molt fresc, foll i divertit. M'ha encantat imaginar la situació dels carrers plens de gent amb la llumeta de l'anhel de sexe encesa.
    Espero més relats teus.
    Ànim i molta inspiració!

l´Autor

Castellnou

1 Relats

3 Comentaris

1186 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor