INDEPENDÈNCIA: Euskadi. Catalunya. //// MÓN / PERSONA.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

Resulta desconcertant admetre una cosa: Els nacionalistes espanyols es prenen l'independentisme basc i el català de maneres ben diferents.

Per a ells, la independència d'Euskadi (o de tota Euskal Herria) seria com si els abandonés un familiar, un pare o un germà (al qual admiren). I els fa molta pena.

En canvi, la independència de Catalunya (i de tota Marènia, o Països Marencs o Catalans, en general) la veuen com la rebel·lió d'un servent, o d'un esclau (al qual menyspreen). I això no ho poden suportar.

És un atac directe al seu orgull imperialista. Rememoren un passat gloriós, i s'omplin de ràbia i d'impotència. Per eixa causa reaccionen com ho fan. De forma desmesurada, I IRRACIONAL.

_______________________________________

PREGUNTES CURIOSES (O INQUIETANTS):

¿Per què, quan el Lehendakari Ibarretxe presentà el seu pla sobiranista (amb referèndum d'autodeterminació inclòs), ningú no va invocar els tancs espanyols, ni va fer cap referència a una intervenció armada de l'exèrcit en terres basques?

¿Per què sí que ha sigut així en el cas de Catalunya, amb el Nou Estatut, si els catalans estan actualment lliures de terrorisme i no es manifesten episodis de violència independentista als seus carrers, com succeeix a Euskadi?

¿Eh? ¿Per què? (Més d'un s'ho haurà preguntat, ¿veritat?).

¿Qui ho respondrà?

_______________________________________

Sueca, 28 de gener del 2006.
Joanjo Aguar Matoses.



MÓN / PERSONA


No et menges el món.

Però que el món tampoc se't menge a tu.



Sueca, 18 de gener del 2006.
Joanjo Aguar Matoses.


(PODEU REENVIAR O PUBLICAR TOT AÇÒ ON US DONE LA GANA)

Comentaris

  • Fotos del meu viatge a Euskal Herria 2008 i Pirineu Aragonés 2007[Ofensiu]



    ____________________________


    Podeu veure fotos de natura preses durant el meu viatge a Euskal Herria, del 2008, i Pirineu Aragonés (catalanoparlant, això sí, tractant-se de Benasc, a la Franja de Ponent), del 2007, en esta pàgina:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157620721453692/


    I podeu baixar-vos-les també a tamany original, si us agrada alguna per conservar-la, difondre-la o, fins i tot, emmarcar-la al corredor o al saló de casa. Per mi, seria un goig. ¡Total!

    Bon profit al visionat.


    MÉS FOTOS MEUES:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/


    ____________________________


l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

250325 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).