Oració per abans d'anar al llit (Oració)

Un relat de: Ferran de Montagut

ORACIO
PER ABANS D'ANAR AL LLIT

Al papa i la mama, las iaies, els avis els besavis
(també si hi ha mort algun germà) es diu el nom
els oncles, els cosins, les cosines, la nena de tal,
els cunyats, els germans tots, els amics la família tota,
a vosaltres, coneguts i desconeguts que ja heu desaparegut, d'aqueix mon, des del principi de tots els segles, fins ara mateix.
A tot vosaltres, juntament amb tots ells, vos demano que vetlleu per a mi, pels meus fills i nets germana i ho germans per la família tota a Déu nostre Senyor i per què em concedeixi les següents gràcies (aquí es diu las gràcies que un desitja) os ho demano a vosaltres ja que esteu mes prop d'Ell, i per això ara vos resaré l'oració que Déu ens va ensenyar que es el parenostre: Pare nostre que esteu en el Cel, sigui Santificat el Vostre Nom, vingui a nosaltres el Vostre Sant Regna, facis la vostre voluntat així en la terra com es fa en el Cel, el nostre pa de cada dia deu-nos Senyor, i perdoneu las nostres deutes, com així, perdonem també nosaltres al nostres deutors i no permeteu que nosaltres caiguem en la temptació, abans lliuren de qualsevol mal. Amen
******************
Afegirem el següent...
Un parenostre a les ànimes del purgatori, al Àngel de la guarda, a Sant Pencaràs, a Santa Rita de Càssia advocada de les causes perdudes, a tots els Sants del Cel, a tots vosaltres os demano que pregueu a Déu Nostre Senyor per a mi i li demaneu que hem sia concedida la gràcia (llavors es demana la gràcia que un mes necessiti) En acabar això es resa el Parenostre i es fan tres senyals de la creu al acabar i això aquesta oració cada dia abans d'anar al llit, sense oblidar mai cap dia, es llavors quant dita oració fa el seu afecta.

Autor:
Ferran de Montagut, escrita avui dia 13 d'Abril del 2004, en el meu estudi del "MAS EL SOL SOLET" en la Comarca de "L'ALTA-GARROTXA" Pirineus de (Girona) Catalunya.
E-Mail: demontagut@yahoo.es fnaspleda@hotmail.com etc.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Ferran de Montagut

Ferran de Montagut

742 Relats

282 Comentaris

860141 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Home ben conservat, nascut en una diguem família de la posguerra de la clase mitja, jo vaig cursar el meus primers estudis en el col·legi de LA SALLE, de la població de Premià de Mar (BCN) fill de poetes i concertistes de piano, mai he publicat res, quant dic que no he publicat res vull dir que mai he fet cap llibre, potser no he tingut l'ocasió o no l'he buscat, escric des de l'edat de quinze anys, ja se que faig milers de faltes ortogràfiques, però en el meu temps ningú ens ensenyava a escriure be nostre llengua. Hi avui en dia ja no en tinc cap gana d'aprendre be a escriure, ja hi han correctors en les Editorials per aqueixos casos, amb tal de que os agradi la meva manera d'escriure vull dir el poema novel·la ho el relat, ja em dono per satisfet. Havia publicat poemes i relats i receptes de cuina tant mateix novel·les per a capítols, en un diari d'Argentina en la ciutat de Chascomús en el diari es diu EL IMPARCIAL, i avui encara en tinc, també a la ciutat de Jalpán a Mèxic hi en el diari cultural "SIERRA GORDA" que sols surt els diumenges o festius. Aqui a Catalunya faig critiques en elgun diari de tant en tant. No crec que sia dolent dir que pinto des de l'edat de vuit anys, havent guanyat amb la pintura alguns premis, aquí soc des de fa molt i molt anys fotograf artistic del que tant de la pintura com de les fotos faig exposicions sovint, m'agrada fer treballs manuals, m'encanta cuinar, fer una bona cuina, escric receptes de cuina amb fotografies, es llástima que en aquesta web no les posin dons seria una gran cosa de mes a mes, un apartat de de cuina amb fotos. He guanyat varis premis de receptes de cuina en la web de http:www.joescric.com/ i en alguna emisora de radio local em reciten els meus poemes hi en algunas m'escenifiquen elguns del meus contes. Des de molt jove que em vaig dedicar a l'hosteleria, soc nat un 12 de Gener del 1940; Capricorni per mes dades i m'agrada tot el que faig, en l'actualitat soc divorciat tinc dos nois i una nena casada feliçment, d'ella tinc dos nets nen i nena el meu primer net es diu Nil i sols te tres anys que complirà el 1 d'Octubre 2005, la nena es diu Paula es molt maca com la seva mare la meva estimada filla, es una preciositat, jo des de ja fa uns anys visc en solitari en aquesta preciosa vall dels Pirineus de (Girona) en una casa a quatre vents de nom el "MAS EL SOL SOLET" En ella ens reunim per Nadal el 26 , tots cada any des de en fa molts anys el dia de Sant Esteva per a dinar en família. Aquesta foto que mostro soc jo, d'arrera hi ha una nevada tal com ha de ser, pel lloc que visc. Be dons ara ja sabeu quelcom mes de mi! Una cordial salutació a tots i totes els que em llegiu,
del Ferran de Montagut que es el meu spdònim, ja que en realitat de la vida el meu nom i llinatjes es Ferran Mujal i Naspleda, obstant... (Ferran de Montagut diu que la seva frase inventada per ell es la següent... TAN EN LA CARRETERA COM EN LA VIDA PER MES QUE CORRIS MAI ARRIVES A SER EL PRIMER!)