Cercador
Matances
Un relat de: roselles MATANCES
A trenc d’auba s’aixeca ja sa gent,
sa caldera amb aigua posen as foc;
de sa soll, ets homes, treuen es porc,
dalt banqueta el socorren amb esment.
A sa cuina, bunyols i frit van fent,
mentre molen sa carn i es greix un poc
per fer-ne sobrassada i camallot,
i a sa cassola s’arròs suculent.
Fan ben nets bisbe, bufeta i budells,
trempen de genollons sa xuia; amb sal,
pebre bo i pebre bord; a dins ribells.
Prest el rebost s’ompl d’ossos i ventresca,
botifarrons, llonganisses, carn magre...
ja només queda sopar i fer gresca.
Roselles
A trenc d’auba s’aixeca ja sa gent,
sa caldera amb aigua posen as foc;
de sa soll, ets homes, treuen es porc,
dalt banqueta el socorren amb esment.
A sa cuina, bunyols i frit van fent,
mentre molen sa carn i es greix un poc
per fer-ne sobrassada i camallot,
i a sa cassola s’arròs suculent.
Fan ben nets bisbe, bufeta i budells,
trempen de genollons sa xuia; amb sal,
pebre bo i pebre bord; a dins ribells.
Prest el rebost s’ompl d’ossos i ventresca,
botifarrons, llonganisses, carn magre...
ja només queda sopar i fer gresca.
Roselles