Lost 3.00

Un relat de: joan-arcaic

La propera matinada (escric això el dimecres 4 a les 12:15) la cadena nord-americanà ABC estrenerà la nova temporada de Lost. Que dir de Lost? La majoria de gent imagino que sabrà de que va la serie, però pels que encara no, aquí va un petit resum: els passatgers d'un vol Australia-Los Angeles pateixen un extrany accident i van a petar a una illa. L'illa amaga molts misteris, i els supervivents de l'accident intenterant descifrar-los (encara que a vegades sembla tot el contrari).
Tres dies després de l'emisió (més o menys) els internautes podrem descargar-nos (by the face) l'episodi i els subtitols de la sèrie (i tot això amb qualitat d'alta definició, és a dir, amb millor qualitat que l'emisió anàlògica que pugui passar TVE1). Aquest procés (que es comença a anomenar tvp2p, es a dir televisio d'intercanvi, pot ser un dels grans canvis del nou segle). L'exemple més clar i evident és (almenys per a mí) el de la industria discogràfica i els mp3 (algú s'en recorda dels profetes que asseguraven que ningú es descarregaria un cd per internet, per què la portada, les fotos, etc... eren un plus; i bàsicament es van equivicar). Actualment un procés semblant pot passar amb la tv. Lagent ja no ha d'esperar que una tv local compri la serie que vol veure. Bàsicament tenint instal.lat l'emule (o algun programa similar) o entrant a la moltitud de forums (i blogs) que hi ha per internet es podrà descargar l'episodi de la seva serie fetitxe. I les tv americanes no son alienes a tot aquest procés. La mateixa ABC l'endemà mateix d'emetre el primer episodi de la nova temporada ("història de dos ciutats"), penjarà a la seva pàgina web l'episodi amb dos classes de descargues: una gratuita (amb anuncis) i una altre de pagament (sense anuncis). Desgraciadament només els americants (de moment) poden gaudir d'aquesta tecnologia. (no deixa de ser tan diferent als podcast o les radis a la carta; com ho que fa RAC1, que penja tots els seus programes a la xarxa per que els puguis escoltar qunt tu vulguis).
Tot això està canviant la tv que coneixem (i canviarà encara més). Temps al temps. La gent ja no espera un any per què TV1 emeti la segona temporada de Lost (i les audencies no solen passar del 10%). Hi ha moltes preguntes (des de les legelistes, drets d'autors, etc..., encara que internet mai ha estat una qüestió de legalitat, sinó una qüestió de què puc fer i quant ho puc fer; i preguntes del tipus: que faran les tv que es nutreixen bàsicament de sèries nord-americanes? que emetran? més repeticions? la resposta bàsica hauria de ser crear tv que siguin més ràpides que internet, però ¿és això possible?
Tot això només és el començament....

Comentaris

  • ets una bona[Ofensiu]
    ANEROL | 10-07-2007 | Valoració: 10

    comentarista i dones molta informació; sobre aquest tema em considero una analfabeta i, si et sóc sincera, no emtreu la son.
    Perquè no escrius més? t'he llegit comentant a Evaa

l´Autor

Foto de perfil de joan-arcaic

joan-arcaic

1 Relats

1 Comentaris

1053 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
si en tingués una (una de bona, es clar) tampoc l'escriuria

Últims relats de l'autor