L’amargor

Un relat de: fjrv22
Les nits de dissabte són inquietants passats els quaranta. Tombat al sofà miro pel•lícules i documentals que em causen la necessitat de canviar la meva vida de dalt a baix. De vegades es tracta de tornar a escriure a màquina i, altres, com l’última, mirant una pel•lícula de l’Emily Dickinson, de llevar-me a les tres de la matinada. Transcriure el millor de mi sobre el paper quan gairebé tothom dorm.

Si analitzo per sobre aquests moviments mentals diria que són sempre sentiments reaccionaris, cops de fuet a mi mateix per ser més rigorós, una fúria neopuritana dirigida per la mà de l’odi cap a una societat actual que em repugna. L’Emily plorava amargament mentre preguntava retòricament per què el món s’ha tornat tan lleig, vestida amb una pulcritud beatífica, rodejada de flors, cosint els seus poemes en petites llibretetes. Jo no puc pair com són de lletges les ciutats actuals, com incívicament actuen molts dels seus habitants o com es confon “l’amistat” amb un intercanvi de “m’agrada”.

Ella –a la pel•lícula- apuntava als més alts valors morals com els fonaments de la integritat quan condemnava la infidelitat del seu germà, però la germana li replicava: -La integritat al seu extrem és despietada! Som humans!-. Llavors és el moment en què l’Emily es reconeix com a víctima de les seves pors i dimonis, que són, com em passa a mi, qui ens obliga a autoflagelar-nos mitjançant aquesta severa rectitud. És el recurs que ens queda als qui no hem sabut superar el desamor, unes regles de comportament estrictes que han omplert la nostra vida d’amargor.

Comentaris

  • Estat d'ànim?[Ofensiu]
    Prou bé | 09-08-2022

    L'amargor fa forat i converteix el nostre dedins en un pou sense fons i molt negre.
    No cal mirar enrere i tampoc patir pel futur. És l'ara el que importa i no és ni lleig ni bonic en ell mateix. És segons com ho veuen els teus ulls. Com que dius que és un relat biogràfic i ets prou jove per viure millor la vida, canvia el filtre!

    Amb total cordialitat

l´Autor

fjrv22

1 Relats

1 Comentaris

138 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor