La carta!

Un relat de: Ferran de Montagut

Roser tenia a les seves màns un full on es veia varies lineas d'escriptura. D'aquelles lineas l'última la mes petita era un nom. La mirada de la Maria en va aturar amb aquell nom i, amb un dit el va tocar poc a poquet entre estranyada i expectant.
Havia sentit la necessitat de fer allò i no atinave a saber el perquè. Aqueix nom li era conegut, molt familiar, fins hi tot evocava ha ella quelcom de records bells del passat. I ara de cop, li va semblar que dit nom era com un símbol, ¿era casualitat? ¡Ho una jugada del destí!
El tacte algunes vegades es un sentit meravellós, poques vegades reconegut amb el seu immens poder.
¡Tocar aquell nom!Era com si de nou el toques a ell. A la Roser el cor li donà una sotragada, una missiva diu mes que una fotografia mal deformada, es millor aquelles lletres i aquell nom a ella li deia molt.
Hi una sèrie de casualitats, la missiva no deia molt, era professional. Mes... El seu contingut a la Roser l'interessava, però res hi havia que justifiques l'acció aquella sols els records del passat els llocs, una sèrie de coincidències que no la podien parar.
Desprès d'uns moments indecisos. Roser va mirar altre volta la dixosa missiva va col·locar en un costat la missiva i va dir-se pels seus endins "estic boja". i continuar amb dins dels seus pensaments, "no veus Roser que això no pot ser", va aixecar la seva mà fent un moviment com aquella qui vol escombrar quelcom del cap amb un ¡no!
Però ara els papers li semblaven incomprensibles, la apartaven dels seus pensaments no podia concentrar-se. Va apartar la vista i va voler pensar, però la seva ment es negava rotundament, com si una força interior volgueren que seguis pensant. Una estranya sensació va recórrer tot el seu cos desde el cap als peus, volia lluitar encontre d'allò, que veia absurd, però una força major l'aturava.
Feia tant temps que la pell de la Roser era horfa i moltes vegades pel seu endins cridava el seu oblit, però al mateix temps tenia por de ser profanada. Obstant ella mai havia associat això que li passava amb ningú fins ara. Ara tampoc, per això aquell espècie de manament li semblà mes estrany.
No havia guardat la missiva, no sàvia el perquè els seus ulls tornaven cap ella i a pesar de que la Roser no volia els seus ulls tornaven a mirar aquell nom tan familiar.
Hi hauria quelcom diferent, no sàvia potser era alguna senyal, un to inusual ¿que podia haver provocat allò? Va respirar fons i la va llegir de nou, tota. El text i tot el que deia era ¡d'ell! No hi havia cap dubte, però allò no era pas possible, ¡ell feia un any que havia mort! ¡Per ella! Era tant sols aquell nom, però cada volta que el mirava el veia diferent i una estranya sensació oblidada ja en el temps tornava a reviurà, ¿tendresa? ¡Desig! Potser tot a la vegada la Roser estava desconcertada.
Llavors va tancar la missiva en un calaix i va tornar-se a parlar pels seus endins "soc una dona estúpida, i a mes a mes boja" i es va parar com volen fugir... Llavors va trucar el telèfon. Era. ¡Ell!

Autor: Ferran de Montagut, escrit en el meu estudi del "MAS EL SOL SOLET" el del "PATI VERD" avui dia de Gener del 2003 Comarca de "ALTA GARROTXA" Pirineus de (Girona) Catalunya.
Notes: Qualsevol semblança amb altre escrit o novel·la es una casualitat, aquest sols a sortit de la meva ment, no li donguin mes voltes, no te cap mes explicació. L'autor: F.M.N.
E-mails: joandemontagut@latinmail.com ferranmujal@yahoo.es mas_el_sol_solet@hispavista.com
barodemontagut@eresmas.com fnaspleda@hotmail.com ferranmujalinaspled@lycos.es ferran_naspleda@hispavista.com drac_del_mon_i_cos@hotmail.com

Aquest conte es dedicat a una noia de Gracia (BCN). amb tota la meva estimació i amistat. l'autor: Ferran de Montagut. F.M.N.
Notes: Aquesta història te quelcom de veritat, però no va passar axis, la situació es va donar en un xat, però l'autor ha volgut canviar la manera d'enfocar la història a conte i ha omitit els noms

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Ferran de Montagut

Ferran de Montagut

742 Relats

282 Comentaris

887867 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Home ben conservat, nascut en una diguem família de la posguerra de la clase mitja, jo vaig cursar el meus primers estudis en el col·legi de LA SALLE, de la població de Premià de Mar (BCN) fill de poetes i concertistes de piano, mai he publicat res, quant dic que no he publicat res vull dir que mai he fet cap llibre, potser no he tingut l'ocasió o no l'he buscat, escric des de l'edat de quinze anys, ja se que faig milers de faltes ortogràfiques, però en el meu temps ningú ens ensenyava a escriure be nostre llengua. Hi avui en dia ja no en tinc cap gana d'aprendre be a escriure, ja hi han correctors en les Editorials per aqueixos casos, amb tal de que os agradi la meva manera d'escriure vull dir el poema novel·la ho el relat, ja em dono per satisfet. Havia publicat poemes i relats i receptes de cuina tant mateix novel·les per a capítols, en un diari d'Argentina en la ciutat de Chascomús en el diari es diu EL IMPARCIAL, i avui encara en tinc, també a la ciutat de Jalpán a Mèxic hi en el diari cultural "SIERRA GORDA" que sols surt els diumenges o festius. Aqui a Catalunya faig critiques en elgun diari de tant en tant. No crec que sia dolent dir que pinto des de l'edat de vuit anys, havent guanyat amb la pintura alguns premis, aquí soc des de fa molt i molt anys fotograf artistic del que tant de la pintura com de les fotos faig exposicions sovint, m'agrada fer treballs manuals, m'encanta cuinar, fer una bona cuina, escric receptes de cuina amb fotografies, es llástima que en aquesta web no les posin dons seria una gran cosa de mes a mes, un apartat de de cuina amb fotos. He guanyat varis premis de receptes de cuina en la web de http:www.joescric.com/ i en alguna emisora de radio local em reciten els meus poemes hi en algunas m'escenifiquen elguns del meus contes. Des de molt jove que em vaig dedicar a l'hosteleria, soc nat un 12 de Gener del 1940; Capricorni per mes dades i m'agrada tot el que faig, en l'actualitat soc divorciat tinc dos nois i una nena casada feliçment, d'ella tinc dos nets nen i nena el meu primer net es diu Nil i sols te tres anys que complirà el 1 d'Octubre 2005, la nena es diu Paula es molt maca com la seva mare la meva estimada filla, es una preciositat, jo des de ja fa uns anys visc en solitari en aquesta preciosa vall dels Pirineus de (Girona) en una casa a quatre vents de nom el "MAS EL SOL SOLET" En ella ens reunim per Nadal el 26 , tots cada any des de en fa molts anys el dia de Sant Esteva per a dinar en família. Aquesta foto que mostro soc jo, d'arrera hi ha una nevada tal com ha de ser, pel lloc que visc. Be dons ara ja sabeu quelcom mes de mi! Una cordial salutació a tots i totes els que em llegiu,
del Ferran de Montagut que es el meu spdònim, ja que en realitat de la vida el meu nom i llinatjes es Ferran Mujal i Naspleda, obstant... (Ferran de Montagut diu que la seva frase inventada per ell es la següent... TAN EN LA CARRETERA COM EN LA VIDA PER MES QUE CORRIS MAI ARRIVES A SER EL PRIMER!)