Jo si que vull que ho fem! Ànim i a Sí,Sí.

Un relat de: Alfons Laliga Sahuquillo
Us explico.
Jo vaig néixer a Albacete ara fa 69 anys i dos mesos. Vaig venir a Catalunya amb els meus pares l’any 1955, pare mestre nacional, perquè el govern no el deixava fer de professor a casa seva. El van acusar de fer propaganda anti-franquista a les escoles.
Poc més de complir 12, jo, ja parlava el català quasi perfecte ajudat del fet que al poble on vivíem, la majoria de gent només es comunicava en la seva llengua, el Català.
Al poc temps i al llarg dels anys, vaig arribar a escriure poesies i cançons en l’idioma de la terra.
He viscut a diferents indrets de Catalunya.
L'any 1968 i durant l'època a Arenys de Mar, vaig conèixer i vaig compartir molts vespres amb en Fèlix Cucurull poeta i un gran catalanista. La seva influència, si és que em feia falta, va ser determinant per tenir una ferma convicció del que jo sentia per aquesta terra.
Una vegada es van publicar uns poemes meus a Serra D’Or on en Fèlix Cucurull feia aquesta presentació sobre mi quan vivia Arenys:
“L’Alfons Laliga ni els seus pares no han nascut a Catalunya. Ell, però, és català. Ho és per pròpia voluntat, comptat i debatut, l’única manera autèntica de ser-ho. És més: són molts els qui donaríem 1000 catalans de naixement per un que , nascut fora de Catalunya, sigui CATALÀ PER CONVICCIÓ.” Fèlix Cucurull
Fa pocs dies vaig tenir l’honor de ser al programa d’en Cuní i vaig dir la meva.
Espero que molts com jo ajudin a aquest país a ser LLIURE!
Visca Catalunya Independent. SOM UNA NACIÓ!
Ànims!
Alfons Laliga

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer