Hi ha amor en un bar

Un relat de: Joan G. Pons

Malgrat les definicions o delimitacions o conceptes que la gent dóna al mot AMOR, jo he trobat i sentit amor al voltant de la "barra d'un bar obert als diumenges".

I també tot un aprenentatge de trobades, invitacions i somriures.

Un bar és un lloc de trobada de gent amb gent. Un espai petit o gran on la gent mostra la seva identitat, potser un pel amagada durant la setmana i s'expressa el dia festiu que regala temps.

És sorprenent i per mi captivador la relació que s'estableix entre clients i gestionadors o gestionadores del bar, separats o coincidents mitjançant la barra del mostrador.

Una barra que no separa. Apropa i invita a dialogar i endevinar el que demana o suggereix amb la mirada, tot un diàleg silenciós entre el que s'acosta i la persona que serveix, que sap el que sap de la gent.

Hi ha tota una tipologia de gent que visita i fa curta o llarga estada en un Bar. El que demana que li connectin la màquina de tabac; el que mentre li fan un entrepà prova amb quatre monedes la màquina escurabutxaques i repeteix, encara que l'entrepà ja l'espera; la que diu Bon Dia i ja li serveixen el tallat; la parella que amb pressa vol un cafè i ja paga per endavant; el que cerca el diari esportiu tot prenent una pasta i un cigaló….; el reincident amb la mitjana de cervesa…. I tants de tants.

L'acció de servir, un a l'altre, encara que estigui valorada amb diners, és una acció humana que s'expressa amb variants interessants… silenci, un so gutural, un gràcies, una frase més llarga…. un inici de conversa….barrejada amb altres converses…

Jo amb totes aquestes situacions i també en mi mateix, he percebut AMOR amb més o menys força. I l'he sentit i m'ha enriquit.

Nota evident: Encara que no freqüenteu els bars, també podeu trobar amor.

Comentaris

  • De Bar a bar.[Ofensiu]
    Unaquimera | 31-01-2009

    He vist aquest títol que connecta amb el del relat que t'acabo de comentar: "Un Bar. Una Escola" i he entrat a veure què deies...
    En efecte, crec que tal com tu assenyales pot haver-hi amor al bar, igual que a la botiga, a la discoteca, a la biblioteca, al gimnàs, al parc, al tren, a la platja ... a tot arreu on les persones coincideixen!
    Ets com un detector de sentiments, Joan!

    T'envio una abraçada per celebrar que ara hem coincidit en aquest bar, on he pres un cafè amb llet al teu costat,
    Unaquimera

  • L'amor està per tot arreu![Ofensiu]
    annah | 11-11-2008 | Valoració: 10

    I on millor que a la barra d'un bar?

    Sempre he pensat que els cambrers i amos dels bars són persones molt sàvies! Capaces d'escoltar amb paciència, i de donar bons consells a qui els demana.
    Jo crec que són mig psicòlegs.

    O potser són déus de l'amor? jeje

    Una abraçada!

    Anna

  • Jo soc dels que [Ofensiu]
    J.Lluís Cusidó i Ciuraneta | 11-11-2008 | Valoració: 10

    no acostumo a freqüentar els bars, però he llegit el teu relat perquè m'agrada com escrius, i el titular m'ha cridat l'atenció.
    Amor quin mot més bonic. Potser sí que en un bar podem trobar-hi afecte, i el que és ben segur es de que els teus relats reflecteixen el gran afecte que tens a les persones, el bon observador que ets, i la facultat d'atrapar-nos en la lectura i envoltar-nos en l'escena.
    Una abraçada,

    J. Lluís Cusidó