Herois (La Jungla II)

Un relat de: Gabriel Boloix Torres

HEROIS PRECARIS
No, Alícia, no, ja no podràs travessar més el mirall. No podràs viatjar més al país de les meravelles ni dels somnis. Els temps que corren no estan per meravelles.
Has deixat enrera l'edat dels somnis i dels jocs, dels estudis i d'aquelles visions de futur creient que series això o allò altre. Els temps que corren no estan per gaires heroïcitats.
No hi ha herois, ni ídols, ni prínceps blaus, ni mites. On són els teus herois d'infant? On són en Superman, en Batman, l'Spiderman i la Dona Meravelles? I l'Astèrix i l'Obèlix? I en Tintín? I les Tortugues Ninja? I en Son Goku?
T'han explicat que se'ls van trobar tots junts asseguts fent cua a l'empresa de Treball Temporal Power. T'han explicat que qui més i qui menys ha trobat alguna feineta per anar tirant: en Superman i en Batman treballen de comercials i també es guanyen un sobresou treballant per una agència de models (sobretot d'eslips i altres productes de merceria), l'Spiderman treballa d'operari municipal en la campanya de neteja de façanes anomenada Barcelona, posa't guapa; la Dona Meravelles es promotora de productes cosmètics; l'Astèrix i l'Obèlix treballen de reponedores en un hiper qualsevol; en Tintín va entrar de becari a la BTV; l'Indiana Jones ven souvenirs al Museu Arqueològic…i és millor no seguir perquè la llista d'altres herois i les seves respectives noves feines com les Tortugues Ninja i en Son Goku és molt patètica.
També t'han explicat que van veure en Jamie. Estava davant d'una noia gris de l'Empresa de Treball que li preguntava:
-Nom?
-Bond, James, Bond.
-Feines anteriors?
-Agent secret.
-Ah, bé, voldrà dir agent comercial o corredor d'assegurances, oi?
-Ah, bé, no sabia que es deia així.
-Informàtica?
-L'únic que sé és el funcionament dels artilugis sorpresa que s'inventen a cada nova pel.·lícula que faig. Artilugis com el xiclet bomba.
-Què diu que què? Què durant una temporada va vendre xiclets?
-Tan se val. Deixiu estar.
-Idiomes?
-Els que vulgui: anglès, francès, castellà, italià, àrab, rus…
-Rus? Vostè sap rus?
-Vostè no ha vist Des de Rúsia con amor?
-Em sona.
-Bé, prou conyes. De què es tracta tot plegat?
I sense adonar-se'n en Jamie ja estava signant un fabulós contracte escombraries de secre. I ara que parlo de secretàries vull recordar el cas de la famosa Monie Penny, que pel·lícula sí, pel·lícula no, sempre sortia escrivint a màquina i treballant com una formigueta; i a poc a poc
va anar pujant de categoria fins a convertir-se ara en una executiva comercial d'una gran multinacional. I sé que el pobre Jamie enyora aquelles caigudes des d'una avió, aquelles fantasmades davant els espectadors, aquelles corre-cuites, aquells cops de puny, aquelles escenes de llit amb un munt de ties diferents en cada film; i ara es trobava degradat fent de secretari recepcionista responent les trucades dels clients d'una empresa multinacional.
Què havia fet ell perquè l'humiliessin d'aquella manera? Volia un altre cop la guerra freda i els espies russos i els contraespies àrabs i volia sofisticats aparells d'alt espionatge. No sabia que fer i sovint trucava a l'amiga Monnie Penny enmig de les reunions perquè l'ajudés a resoldre una factura odiosa que no quadrava per enlloc. Per sort, el contracte era temporal. I un cop acabat el període de prova si no li agradava podia fotre el camp i podia acabar escrivint les seves memòries de quaranta anys de pel·lícules d'acció i d'espionatge.
Alícia, tu ho saps, ja no queden herois; et preguntes per què no els volen, et preguntes simplement on carai són.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Gabriel Boloix Torres

Gabriel Boloix Torres

84 Relats

8 Comentaris

78063 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Agraïr a Relats en català que en seu dia publiqués tots aquests textos que vaig escriure ja fa molt de temps.

Agrair-te a tu lector-a que els estiguis llegint.
****
Vaig entrar per casualitat en aquest portal i vaig decidir la primera vegada, com si fos un joc penjar-hi algún text, ho vaig fer sota l'àlies de SRBOTO08.
****
En Gabriel ha publicat una dotzena de relats i poemes en llibres col·lectius, ha format part d'entitats literàries, ha guanyat algún que altre premi i també ha publicat alguna obra a nivell individual. També ha publicat sèries de poemes al portal literari www.Joescric.com

Vet aquí algunes de les meves pàgines:
http://naufragiobrer.blogspot.com
http://escritsdelfum.blogspot.com
http://illadelfum.blogspot.com
www.facebook.com/lilladgboloix

Salut i lletres!!!