Gracies, moltes gracies

Un relat de: Pilarcontenta

CAN +40

Tinc moltes ganes d'anar a casa, allà dintre la meva closca em sento be, protegida. A fora cada vegada menys, el soroll, la gent que crida(ja no sap parlar), la pressa que te tothom (al cotxe es posen gairebé histèrics i agressius). Potser es una falta de maduresa meva, però cada dia em costa mes integrar-me al mon exterior, ja sembla quasi autista.
Dins la meva closca tot es i funciona com ho vull. Es la meva harmonia. Casa meva, els meus mobles, les meves lilaines, les meves plantes, la meva musica....Tot es al meu gust, fruit del meu treball, de la meva solitud, de les meves sensacions, del meu gust..., es la meva fortalesa i jo la seva princesa.
He descobert que dintre d'ella puc tenir el contacte extern que jo triï, m'agrada, hi estic còmode, puc parlar del que vulgui, seguir la conversa que vulgui, aprendre coses que al meu entorn diari no tinc a l'abast, descobrir la diversitat dintre els mateixos Països Catalans. Som una comunitat gran, variada i enriquidora. Vaig entrar dintre un xat, vaig xafardejar varies sales, que per el seu nom semblava que prometien, no hi havia ningú. Vaig provar una que per el seu nom no prometia res, però enmig d'holes i adéus, vaig trobar gent interessant, plena d'humanitat i enriquidora, total em vaig enganxar com una paparra, vaig trobar una família virtual escollida lliurament.
Allà em sento lliure de parlar de temes que potser mai havia comentat amb ningú, al meu aire. Una manera de comunicarme nova i millor que el mon de fora de la meva closca.
Gent del nord, del sud, d'est, d'oest, de mar enllà... Som una pàtria gran, es una pena que siguem del mateix lloc i cultura ens desconeguem tant i no compartim uns costums, unes paraules, tot propi de les nostres contrades, seriem mes rics.
Tenim massa el costum de tancar-nos dintre de les muralles del nostre poble, i els Països Catalans son mes amplis, es pot aprendre molt amb coneixements i intercanvi, no cal buscar quimeres lluny, aquí tenim la nostre pròpia Itaca.
Ara dins la meva closca em puc comunicar i sentir sensacions. Hi estic be. Gràcies a tots a qui he trobat. Petons i una gran abraçada a tots.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Pilarcontenta

1 Relats

0 Comentaris

511 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor