ÈXIT DE LA MOIXIGANGA DE SUECA [8-9-2014]. NOTA D'AGRAÏMENT.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses
ÈXIT DE LA MOIXIGANGA DE SUECA [8-9-2014]. NOTA D'AGRAÏMENT.
(CARTA DEFINITIVA. PER ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ).

Gràcies a tothom. L'actuació de la Moixiganga de Sueca en la Processó de la Mare de Déu de Sales, el dilluns 8 de setembre del 2014, esdevingué tot un èxit. Vam fer torretes de 4 altures, torretes de 3 altures, guions, retaules, alcoianets, pilars de 3 altures, un pilar de 4 altures i sènies, per a parar un tren.

Gràcies a tots els membres de la colla, però sobretot gràcies a aquells nouvinguts que us heu sumat els darrers dies a la Crida que llançàrem en plena xafogor de l'estiu. Sense vosaltres, l'èxit no hauria sigut possible. La nova sang ha ajudat a mantindre viva i engrandir la Moixiganga de Sueca. L'optimisme i solidaritat que hi respirem és impagable i la generositat de tothom ha obrat el miracle, una actuació memorable en la processó, per al gaudi de tots els assistents.

En total hem reunit a més de cinquanta moixiganguers, la procedència dels quals és la següent: un grapat de la Muixeranga de Castelló de la Plana, altres del Camp de Morvedre, gent de Bètera, de València, de Riola, de Sollana, més de vint persones de Cullera i, finalment, uns vint moixiganguers de Sueca, entre veterans i novells. Tothom ha aguantat de valent en la seua posició i l'estructura s'ha mantés amb fermesa i seguretat. Ni un accident hem hagut de lamentar. Per això era tan necessària la pinya. Per això, la nostra Crida.

Volem agrair-li-ho, sobretot, a la gent de fora de Sueca, gent coratjosa i decidida de pobles veïns i llunyans -tots igual de germans- que, a l'hora de la veritat, ens ha fet més costat que els nostres propis amics i conciutadans. Sense la gent de Cullera, Riola, Polinyà, Algemesí, Gandia, València, Pego, L'Olleria, Castelló i més poblacions valencianes, que ha vingut aquest o altres anys, fa temps que hauríem llençat la tovalla i s'hauria anat tot a pastar fang.

Resulta una mica vergonyant, o com a mínim curiós -per l'honor, orgull i glòria suecans-, que el nombre de moixiganguers naturals del nostre poble no arribe ni a la meitat del total de la colla. Pareu esment. Sempre ens ajuda gent de Cullera en els assaigs i actuacions, suant la cansalada i deixant-se la pell per la Moixiganga de Sueca, i és una llàstima que vegen una quantitat tan minsa d'oriünds del nostre poble. Des d'aquestes línies cridem als joves suecans trempats, als majors forts [o espigats] i als àgils xiquets d'aquesta ciutat a col·laborar i engrandir la nostra colla.

La Moixiganga no és només un espectacle visual, cal implicar-s'hi, com amb les Falles, per gaudir-lo en plenitud i beure el cocktail de sensacions que destil·la. Més que espectacle, és un fenomen social que dóna vida al poble i a la processó, com els balls i els tornejants. El treball en equip, la força del grup per damunt de rivalitats i individualitats, la comprensió i la germanor, valors tan necessaris hui en dia i tan poc treballats, els troben en cadascuna de les figures que assagem. Si la gent de Cullera i d'altres llocs ve encantada a enaltir el nostre poble, ¿com anem a fer menys, els propis suecans?

Abans d'acabar, és de justícia destacar també l'aportació humana i audiovisual, sempre inestimable, de Salvador Vila, natural de Gandia, que un any més ha participat amb nosaltres i ha defensat ben alt el títol de membre fundador de la Moixiganga de Sueca. A més de ser un lloable investigador, estudiós i promotor de Moixigangues a tot arreu del País Valencià, és també una bellíssima persona. Sense ell, la Moixiganga de Sueca fa anys que s'hauria abocat a l'extinció, i ell l'ha ajudada a salvar.

Finalment, un agraïment molt especial a tots aquells mitjans de comunicació -escrits, radiofònics i audiovisuals- que heu contribuït a difondre la nostra 'Crida a la Gent', aquest estiu, i a fer més gran la pinya de la nostra Moixiganga. La vostra col·laboració ha esdevingut magnífica i insuperable.

Us animem a tots, així mateix, a mantindre encesa la flama de la nostra colla i aprofitem, ¿com no?, per emplaçar-vos a la propera actuació de la Moixiganga:

Dijous 9 d'octubre, a les 11 del matí, en la Plaça de l'Ajuntament de Sueca, hi celebrarem la nostra diada nacional, la festa del País Valencià, i enlairarem més torres humanes cap al cel. ¿Us ho perdreu?

Amunt i endavant!


Sueca, dimecres 10 de setembre del 2014.
Joanjo Aguar Matoses, vicepresident de la Moixiganga de Sueca.

________________________________________

FOTOS DE LA MOIXIGANGA DE SUECA

En els arxius adjunts teniu tres fotos de la nostra actuació del passat 8 de setembre a la Processó de la Mare de Déu de Sales, de Sueca.

________________________________________

[ FOTOS EN FLICKR ]

· Moixiganga Sueca (02) Torreta de 4. Diana. C.Valencia. Sueca. 8-9-2014.jpg - 132 KB

https://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/15209820041/


· Moixiganga Sueca (03) Alcoianet. C.La Punta. Sueca. 8-9-2014.jpg - 2 MB

https://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/15209859221/


· Moixiganga Sueca (05) Retaule. C.Mare de Deu de Sales. Sueca. 8-9-2014.jpg - 2.4 MB

https://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/15026140509/

________________________________________

VÍDEOS DE LA MOIXIGANGA DE SUECA. PROCESSÓ MARE DE DÉU DE SALES. 8-9-2014.
(Autor de les gravacions: Salvador Vila, de Gandia).

http://lamuixerangadesueca.wordpress.com/2014/09/09/processo-2014-videos/

________________________________________

PODEU PUBLICAR I REENVIAR AQUEST TEXT, AMB LES FOTOS, ALLÀ ON CREGUEU OPORTÚ. ENDAVANT!
_______________________________________________________________________________


3 fitxers adjunts:

Moixiganga Sueca (02) Torreta de 4. Diana. C.Valencia. Sueca. 8-9-2014.jpg - 132 KB

Moixiganga Sueca (03) Alcoianet. C.La Punta. Sueca. 8-9-2014.jpg - 2 MB

Moixiganga Sueca (05) Retaule. C.Mare de Deu de Sales. Sueca. 8-9-2014.jpg - 2.4 MB

_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________


ETIQUETES PER A FLICKR (FOTOS) I RELATSENCATALA.CAT
_______________________________________________________________________________

73 ETIQUETES BONES:

2014, "Moixiganga de Sueca", "Muixeranga de Sueca", Moixiganga, Muixeranga, Moixaranga, Castellers, castells, castillos, "torres humanes", "torres humanas", "human towers", torre, torres, humana, humanes, human, tower, towers, torreta, tradició, tradición, tradition, processó, procesión, "Mare de Déu de Sales", "Mare de Déu", "Virgen de Sales", "Joan Fuster", Joan, Fuster, "Festa Major", "Fiesta Mayor", "Town Festival", festa, fiesta, feast, party, festival, Diana, colla, cuadrilla, group, gang, bunch, amic, amistat, amistad, amics, amigos, friends, setembre, Sueca, Valencia, València, Aguar, Matoses, Joanjo, "Joanjo Aguar", "Joanjo Aguar Matoses", "País Valencià", "Pais Valencia", País, Valencià, alcoianet, alcoià, retaule, carrer, calle, street, Molí, Punta, Sequial,

_______________________________________________________________________________

ETIQUETES DESCARTADES (13 etiquetes):

"Sequer del Màncio", "Sequer del Mancio", Sequer, Màncio, Mancio, Vicent, Amanç,

diversió, diversión, juerga, fun, funny, happy,

_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

244 Comentaris

225760 Lectures

Valoració de l'autor: 9.29

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).