Espanya Constitucional. EsKKaÑÑÑa Constricticional.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

Espanya Constitucional. EsKKaÑÑÑa Constricticional.


Si l'Espanya actual és un Estat que asfixia, ofega i escanya els catalanoparlants, l'anomenat 'Tribunal Constitucional' no es diferencia massa del seu despietat amo estatal, això és, l'ala dreta socialista i la ultradreta de Rivera i del Partit Popular.

Aquest tribunal, rèmora i hereu d'una dictadura feixista, centralista i castellanista, esdevé per Catalunya, el País Valencià i Ses Illes Pitiüses i Balears una autèntica boa constrictora. Ens estreny com a poble, ens trenca l'espina del país i ens xucla fins el moll de l'os de la nostra llengua.

Per tots nosaltres, catalanistes i catalanoparlants, aquest no és un tribunal ni un Estat constitucional. Ben al contrari. Atés que cada dia hi fan una lectura més mesquina i esquifida de les lleis, normes i reglaments, esdevé per això més inhumà, restrictiu i constrictiu, malauradament.

Si la rància Espanya fa temps que s'havia convertit en l'espantosa 'EsKKaÑÑÑA', el seu Tribunal Constitucional passarà a denominar-se, per mèrit propi, 'Tribunal Constricticional'. Madrid i Castella, entre tots dos -a pols- s'ho han guanyat. Ells i la seua interpretació miop i sagnant de les seues pròpies lleis. Lleis estranyes i forasteres que ens pretenen imposar als catalanoparlants, ja siguem de Catalunya, del País Valencià o de Ses Illes Pitiüses i Balears.

Paren esment, senyores i senyors ciutadans, Madrid i Castella, malalts d'ira i obsessionats amb l'extermini del català, han acabat desballestant el seu vaporós i paorós Estat. Madrid i Castella, inflats -o 'henchidos'- de supèrbia mesetària, han caigut tan baix que han enverinat i colpejat de mort la seua 'bienquerida' Espanya. "La maté porque era mía", segur que se n'excusaran. Doncs bé, ja tenim un altre cas de violència de gènere, de violència.... degenerada. Un altre més a la saca. I no parem de comptar....


Sueca, País Valencià, Marènia. Dissabte 23 de gener del 2016. 19:40 hores.
Joanjo Aguar Matoses.

____

'Castilla ha roto España (I)'

FERNANDO FERRANDO. 04-09-2015. 10:31 horas. Diario EL MUNDO. Comunidad Valenciana.


http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2015/09/04/55e956cdca4741ce028b4573.html

____

'Castilla ha roto España (II)'

FERNANDO FERRANDO. 11-09-2015. 11:00 horas. Diario EL MUNDO. Comunidad Valenciana.


http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2015/09/11/55f29842e2704e70618b4572.html

____

"Castilla ha roto España", com a símptoma.

Vicent Baydal. Diumenge, 6 de setembre de 2015. Bloc personal: Vent d Cabylia. Blog sobre política, historiografia i altres divertiments personals escrit a recer del vent de ponent per Vicent Baydal, una barreja de xaloc i tramuntana.


http://www.ventdcabylia.com/2015/09/castilla-ha-roto-espana-com-simptoma.html

____

Finalment, tal i com van les coses a aquest marge del Sènia....

MAKE YOUR OWN SENYERA. (Per tots els gustos i colors.... valencians).


http://4.bp.blogspot.com/-ILVNAlCXJhI/Vev31KjwjOI/AAAAAAAAFgc/2ktsQz5LKqM/s1600/Senyera%2Bvalencianisme%2Bnacionalisme%2Bvalenci%25C3%25A0.jpg

____
____

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

248771 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).