Enmig del desert (part 2)

Un relat de: rapsodia15

A l'hospital hi sobraven alguns llits i vaig pensar que no estaria malament agafar l'helicòpter i sobrevolar algunes regions del desert del Sàhara per mirar si hi havia algú molt malalt. Així que vaig cridar al Jerry i a Abd-al-Jawlani, el primer un pilot bastant bo i el segon un intèrpret que sabia moltes llengües de per allà; vam pujar a l'helicòpter, on es veia molt bé el que érem, els de la Creu Roja, i cap al desert que hi falta gent. No vam trobar ningú, no malalts ni sans, i ens disposàvem a tornar enrera quan l'intèrpret va assenyalar a l'horitzó, hi havia una petita franja de fum. Moltes vegades s'usava aquest mitjà de comunicació per avisar els metges que hi havia algú molt greu. Ens hi vam dirigir. Quan fa érem a prop vam poder veure una altra franja de fum, més gran que l'altra, a uns dos quilòmetres d'allà. En arribar a la segona columna de fum vam veure uns quants dromedaris i gent que estava en cercle contemplant alguna cosa. Vam aterrar. Enmig del cercle hi havia una bruixa que mirava un home, que semblava europeu, estirat al terra. Gràcies a l'Abd-al-Jawlani vam poder saber que la tribu havia vist a l'horitzó una columna de fum mentre caminaven. Feia un dia que la veien i van anar a mirar què passava, quan va veure que nosaltres ens ocupàvem se'n va anar d'allà, seguida per la tribu. Pel que vam poder veure el foc provenia de l'avioneta; si hi havia algú fa devia estar més que mort, però no podia entendre com aquell home no tenia cap cremada i estava allà estirat. Tenia algunes coses al voltant: una cantimplora quasi buida, una motxilla amb el DNI i el passaport i una manta. Li vaig mirar el pols. Estava viu, però molt dèbil; deshidratat i víctima d'una gran insolació segurament. Entre l'intèrpret i el pilot el van pujar fins l'helicòpter, on li vaig tirar aigua fresca per damunt la cara i li vaig posar una mascareta d'oxigen perquè respirés millor. Devia haver inhalat moltes toxines. Vam agafar les seves coses i vam tornar a l'hospital, on dues infermeres el van fer net i el van posar a un llit. També li vam injectar sèrum i vam esperar.

Al segon dia va obrir un moment els ulls, però els va tornar a tancar. Vaig decidir anar al mercat, on vaig comprar els millors aliments que vaig trobar per fer-li una sopa. Al tercer dia vaig decidir despertar-lo. Es va trobar molt desorientat i perdut. Li vaig demanar el seu nom en francès i em va respondre. Sí, era l'home del DNI. Li vaig contar tot el que havia passat i mentrestant ell prenia a poc a poc la sopa. Em va contar la seva part de la història i després va tornar a dormir. Al quart dia em va dir que ja havíem fet massa per ell i que se n'anava. Li vaig dir que estava a Mauritània i que no tenia cap vehicle per anar-se'n. EM va mirar amb una mirada d'aquestes que diuen "m'has salvat la vida i ara em dius que m'he de quedar aquí?". Vaig decidir ajudar-lo per segona vegada. En Jerry l'acompanyaria fins al Marroc i intentaria deixar-lo a algun aeroport. Allà fa seria cosa seva, s'hauria de cercar la vida i trobar un vol a Espanya; jo li proporcionaria els doblers per poder comprar-se el passatge. L'home va somriure i em va abraçar donant-me les gràcies. Abans de marxar amb l'helicòpter em va demanar on estava situat l'hospital i em va prometre que quan tingués una altra avioneta tornari i em donaria els diners que li havia deixat i més. Em va demanar el meu nom i, entre el renou del motor de l'helicòpter, li vaig contestar: "Catherine". Va tornar a somriure i em va dir que quasi s'havia casat amb una Catherine.

Comentaris

  • ben escrit![Ofensiu]
    Pau cañigueral Batllosera | 07-04-2006 | Valoració: 7

    Molt ben relatat!!!
    Però potser li falta una miqueta més d'acció, i el final podria ser més inesperat a menys que en facis una segona part...Endevant!!!!!!
    Vaig veure elcomentari que em vas fer del relat cròniques amb cubata...esi, si vols parlar del teu viatge, no te n'estiguis!!!! (allaonvas_05@hotmail.com)

l´Autor

rapsodia15

3 Relats

1 Comentaris

3291 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00