Els acords polítics consemblants als acords familiars

Un relat de: Narpan

Els acords municipals cada cop es fan més difícils. Ningú se'n fia de ningú. És com una partida de pòquer. Tots tenen alguna carta que amagar.
Ara toca negociar. Tota Mallorca es troba en període de negociació. Tot el poble espera el resultat, per a després neguitejar i adonar-se que a nivell de govern tant sols queden dues alternatives: Els que governen i els que es troben a l'oposició. Cada bloc el poden forma més d'un partit, però en definitiva tant sols es recorda aquest fet. El que dic, ho dic sempre a nivell de carrer. A nivell de poble.
I es que el model polític es pot traslladar a cada casa. Hi han els que governen la casa, normalment els caps de família però no sempre. I els que es troben a l'oposició, gairebé sempre els més joves de la casa. I és que una casa és el primer escaló on es fa política. On es comença aprendre a negociar. Un estira i arronsa constant i que ens serveix a molts com a base o punt de partida. On ens feim forts o febles, segons els resultats o el caràcter dels que es troben a l'oposició.
Davant d'un govern familiar sempre s'ha de negociar amb l'oposició i sempre s'ha d'arribar a un acord, a un pacte, a un contracte, a una signatura d'intencions on tots tenguin el seu objectiu i el seu premi. Com a qualsevol empresa, com a qualsevol govern municipal. I és que tant difícil és manar com fer oposició. Aquestes paraules et poden induir a pensar que al final tot és com una gran empresa. El poble és una gran empresa i a qualsevol empresa el que s'ha de demanar son resultats. Passar les comptes i planificar el futur més immediat i preparar-se per als canvis importants que poden esdevenir. I com a la política, a cada casa també hi ha un alt índex d'abstenció. Sempre hi ha part de l'unitat familiar que adopta postures d'abstenció i deixa en minoria o feblesa una de les parts. L'estira i arronsa, els retrets, els recordatoris, la manca de diàleg. No cal anar molt lluny per aprendre que fer política és molt difícil, no importa sortir de casa.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Narpan

Narpan

6 Relats

0 Comentaris

4602 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
No tenc cap mena de biografia que pugui destacar. Som un lletraferit de la literatura catalana, especialment dels autors de Mallorca: Costa i Llobera, Fra Rafel Ginard Bauçà, Llorenç Riber, Miquel Mestre Genovart, Pere Ginard Ferrer, etc., autors, tots ells de la meva terra; Mallorca Tampoc no som cap expert en l'escriptura. M'agrada escriuire el que pens i una mica de tot. No val la pena molestar-se. Però gràcies.