El meu refugi personal

Un relat de: Joan G. Pons
EL MEU REFUGI PERSONAL


Un refugi personal és un espai casolà, personalitzat, on trobo, quan vull, relaxació, acolliment, suport, armonia alliberadora i el hom decideixo trobar i sentir.

És un espai que pots delimitar segons les dimensions lliures del propi habitàcle. Pot ser, des de una petita habitació a una taula. Des de un racó del dormitori a qualsevol altre.

És com un “santuari”, on trobes punts de suport positius viscuts o triats per un mateix. Suports materials que ajuden a descarregar tensions, inquietuds, frustracions....

I què hi ha ?

Una resposta curta és.... el que tu vulguis i has decidit que siguin testimoniatges vius que faciliten certa connexió... un cert clima de recuperació.

No és un espai de records... pot ser-ho, però cal que la connexió sigui en present i estimulant en temps actual.... el teu temps.

Trio i renovo el que trobo en “aquest refugi”:

- Silenci o música relaxant gravada en un reproductor.
- Una llibreta-apunts d’algun treball de formació-creixement personal.
- Un llibre significatiu.
- Una pedra energètica.
- Una postal o foto suggeridora
- Altres...

Hi ha gent que anomena i utilitza aquest espai com un lloc ple d’energia reconfortant.

Alguns testimonis:

- Al cap vespre i abans d’anar a dormir... m’aturo en aquest espai i repaso com ha anat el dia... tot cercant els moments positius. Segueixo al llit i dormo amb pau.
- M’acosto al meu espai i avui hem costa encendre la llantia. He viscut un dia molt fosc. Decideixo encendre el llumí i noto quelcom.
- No he entrat al meu espai. Al cap d’una estona sí.
- A vegades, sobretot els dies festius, hi vaig varies vegades. Sento una certa atracció. És el meu espai.

Una invitació a crear el refugi personal.


Comentaris

  • tots necessitem ...[Ofensiu]
    joandemataro | 18-05-2013 | Valoració: 10

    el nostre espai , hi ha dies que més que altres... un lloc i una estona on poder quedar-nos sols amb nosaltres mateixos...

    salutacions joan, des del meu espai

    joan

  • És un espai "mental"[Ofensiu]
    T. Cargol | 16-05-2013

    Vull dir que podria no ser un lloc físic. Jo no tinc aquest tipus d'espai. El que més s'hi assembla és la postura que prenc per fer venir la son. Però en certa manera, l'afició a RC podria ser aquest espai.que descrius: un lloc en el qual fas present i deses allò que et preocupa (de vegades ho deso a l'esquena del sofert lector!)

  • Bona proposta...[Ofensiu]
    missatger | 16-05-2013

    Podria ser interessant, de fet a vegades necessitem un racó on poguem reflexionar. Potser ho intentaré. Fins aviat

  • Una font complaent[Ofensiu]
    Bonhomia | 16-05-2013 | Valoració: 10

    Sempre és bo tenir un racó on fer, conèixer, créixer en tots els aspectes, reflexionar, posar-se algunes pautes,etc. He llegit algun llibre d'autoajuda durant la meva vida i més o menys m'han ajudat. És molt amable, per part teva, d'inspirar al lector aquesta font de llibertat que descrius.


    Sergi