El drac de la por i el dubte

Un relat de: paradis

Hi havia una vegada, fa molt de temps, un cavaller molt valent que volia demostrar al rei que podria passar tres nits en el castell on habitava un horrible drac, el drac de la por i el dubte. Mai cap cavaller que hagués lluitat amb ell havia tornat a palau.

Abans d'arribar al castell del poderós drac, el cavaller va veure un nan que estava sobre un pomer intentant baixar, però com portava masses pomes no podia baixar.

El cavaller es va oferir per ajudar-li i, amb un nores, nan i pomes van poder baixar.

El nan se'n va donar compte que el cavaller estava preocupat i li va demanar -a on vas-.

-Vaig a lluitar contra el drac del castell de la por i del dubte-.

- Et donaré un consell. Pots ser ambiciós però l'ambició del cor et farà feliç perquè és pura, no competeix amb ningú; de fet li serveix a un, de tal manera que serveix als altres al mateix temps.
Es aquí on podem aprendre del pomer, sa convertit amb un arbre formós i madur que dona els seus fruits a tothom. Quantes més pomes agafa la gent, més creix l'arbre i més formós es torna.
Mira, si t'enfrontes al drac, tens una possibilitat de eliminar-lo, però si no t'enfrontes a ell, és segur que ell et destruirà -

El cavaller es va pujar al seu cavall, va inspirar profundament i donant-li les gràcies pel seus consells va creuar el pont llevadís que donava al castell.

El drac, al veure el cavaller tan decidit, li va dir - et penso cremar de dalt a baix-.

Però el cavaller ho tenia molt clar i anava cantant - la por i el dubte són il·lusions, la por i el dubte són il·lusions-.

L'enorme drac va llençar unes enormes flames contra el cavaller una vegada i una altra, però per més que ho intentava no aconseguia cremar-lo.

A mida que el cavaller s'anava acostant, el drac s'anava fent cada vagada més petit fins que va quedar de la mida de una granota. Un cop extingides las flames, el drac va començar a llençar llavors del dubte, però tampoc va aconseguir aturar al cavaller.

El drac s'anava fent més petit a mida que el cavaller avançava amb determinació.

He vençut - va exclamar victoriós.
El drac quasi no podia parlar. Va dir - tornaré per bloquejar el teu camí -
Torna sempre que vulguis - va cridar el cavaller.
Dit això, el drac va desaparèixer amb una explosió de fum blau
Cada cop que ho fessis jo seré més fort i tu més feble.

El coneixement d'un mateix pot destruir al drac de la por i del dubte.
I així va ser com el nostre cavaller va destruir al drac per sempre més, essent generós i sabent el que volia. Es va casar amb la princesa del seu cor que tan estimava i varen ser felissos per sempre més...

I conte explicat, conte acabat.

Comentaris

  • UN CONTE MOLT BONIC![Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 21-09-2008 | Valoració: 10

    I te un rerefons, ens demostres que la seguretat en un mateix salte muntanyes i supera dracs i foc. L'altre dia parlant amb una companya meva, dietista, em va dir que a casa hi tenia un drac de "peluix" gros i lleig, que li enssenyava al seu fill de menys de 2 anys si no es portava massa bé i que així el petit responia, perquè li feia molta por. Em vaig quedar molt parada que una noia d'avui encara fes servir aquestes armes per a lluitar amb un nan. He tingut molt de gust en descubrir-te a Relats. Salut i moltes lletres!!!

l´Autor

paradis

1 Relats

1 Comentaris

519 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor