El banc del meu jardí

Un relat de: Ferran de Montagut

El banc del meu jardí...
Es també el banc del teu jardí;
el teu gust i el meu son iguals.
Quina bellesa del colors ens dona la natura.

Només cal mirar al voltant nostre,
trobarem infinitat de detalls...
Alguns com el del banc del jardí;
el nostre meravellós jardí.

Detalls meravellosos que dia rera dia ens envolten
¡sols ens cal obrir be els ulls!
Hi ha ulls que veuen mes coses boniques, altres no tant;
els teus veuen llum, els meus núvols i foscor.

Avui tu estimada amb la teu curreu,
hi havia el banc del meravellós també teu jardí;
has lograt que jo obri be els ulls.
Per veurà aquell bonic banc del nostre jardí.

La teva tàctica nena, es meravellosa...
La teva franquesa radia llum de veritat;
jo et necessito; necessito seure amb tu, els dos en el banc,
el bonic banc, del nostre també bonic jardí.

El banc del jardí, envoltat de mil flors de colors;
flors vermelles, liláceas, blanques i verdes,
colors d'esperança pel verd, color de sang el vermell
blanc castedat, ¡lilaci color de mort!

Això es el nostre banc; el del nostre jardí, el del nostre amor.

Potser algun jorn no molt llunyà...
Els dos en el nostre banc, del nostre jardí seurem;
i deixant volar l'imaginació, feliços els dos...
Agafats com un sol cos, en aquest banc del nostre jardí.
Ens adormirem, en el son de la mort...
¡Envoltats per tota classe de flors! De mil COLORS.

Autor: Ferran de Montagut i Muntanya Cos, escrit en el meu estudi del "MAS EL SOL SOLET" el del "PATI VERD" avui dia 16-1-2003, comarca de "L'ALTA-GARROTXA" (Girona) F.M.N.

Notes: Qualsevol semblança amb altre escrit o poema, es una casualitat, aquest sols ha sortit de la meva ment, no li donin mes voltes, no te cap mes explicació. L'autor: F.M.N.

E-Mails: fnaspleda@hotmail.com juandemontagut@latinmail.com joanademontagut@hispavista.com
ferran_naspleda@hispavista.com barodemontagut@eresmas.com nil_del_cos@msn.com ferranmujal@yahoo.es ferranmujalinaspled@lycos.es

Comentaris

  • unió[Ofensiu]
    vilella | 02-03-2005 | Valoració: 9

    La unió de dues ànimes ens fa més rics en matissos.
    Hi ha molata sensibilitat en aquest poema.

l´Autor

Foto de perfil de Ferran de Montagut

Ferran de Montagut

742 Relats

282 Comentaris

870420 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Home ben conservat, nascut en una diguem família de la posguerra de la clase mitja, jo vaig cursar el meus primers estudis en el col·legi de LA SALLE, de la població de Premià de Mar (BCN) fill de poetes i concertistes de piano, mai he publicat res, quant dic que no he publicat res vull dir que mai he fet cap llibre, potser no he tingut l'ocasió o no l'he buscat, escric des de l'edat de quinze anys, ja se que faig milers de faltes ortogràfiques, però en el meu temps ningú ens ensenyava a escriure be nostre llengua. Hi avui en dia ja no en tinc cap gana d'aprendre be a escriure, ja hi han correctors en les Editorials per aqueixos casos, amb tal de que os agradi la meva manera d'escriure vull dir el poema novel·la ho el relat, ja em dono per satisfet. Havia publicat poemes i relats i receptes de cuina tant mateix novel·les per a capítols, en un diari d'Argentina en la ciutat de Chascomús en el diari es diu EL IMPARCIAL, i avui encara en tinc, també a la ciutat de Jalpán a Mèxic hi en el diari cultural "SIERRA GORDA" que sols surt els diumenges o festius. Aqui a Catalunya faig critiques en elgun diari de tant en tant. No crec que sia dolent dir que pinto des de l'edat de vuit anys, havent guanyat amb la pintura alguns premis, aquí soc des de fa molt i molt anys fotograf artistic del que tant de la pintura com de les fotos faig exposicions sovint, m'agrada fer treballs manuals, m'encanta cuinar, fer una bona cuina, escric receptes de cuina amb fotografies, es llástima que en aquesta web no les posin dons seria una gran cosa de mes a mes, un apartat de de cuina amb fotos. He guanyat varis premis de receptes de cuina en la web de http:www.joescric.com/ i en alguna emisora de radio local em reciten els meus poemes hi en algunas m'escenifiquen elguns del meus contes. Des de molt jove que em vaig dedicar a l'hosteleria, soc nat un 12 de Gener del 1940; Capricorni per mes dades i m'agrada tot el que faig, en l'actualitat soc divorciat tinc dos nois i una nena casada feliçment, d'ella tinc dos nets nen i nena el meu primer net es diu Nil i sols te tres anys que complirà el 1 d'Octubre 2005, la nena es diu Paula es molt maca com la seva mare la meva estimada filla, es una preciositat, jo des de ja fa uns anys visc en solitari en aquesta preciosa vall dels Pirineus de (Girona) en una casa a quatre vents de nom el "MAS EL SOL SOLET" En ella ens reunim per Nadal el 26 , tots cada any des de en fa molts anys el dia de Sant Esteva per a dinar en família. Aquesta foto que mostro soc jo, d'arrera hi ha una nevada tal com ha de ser, pel lloc que visc. Be dons ara ja sabeu quelcom mes de mi! Una cordial salutació a tots i totes els que em llegiu,
del Ferran de Montagut que es el meu spdònim, ja que en realitat de la vida el meu nom i llinatjes es Ferran Mujal i Naspleda, obstant... (Ferran de Montagut diu que la seva frase inventada per ell es la següent... TAN EN LA CARRETERA COM EN LA VIDA PER MES QUE CORRIS MAI ARRIVES A SER EL PRIMER!)