Diàleg amb les meves emocions

Un relat de: Joan G. Pons

Us explico un mètode que practico i funciona.

El SI - PA - NO.

SI...................... SENTIR (S) IMPACTE (I)
PA.............. PATIR (PA)
NO..................... NEGATIVITAT (N) OBERTURA (O)

Aquest mètode original funciona en l'àrea emocional.

Reconec que hi han dificultats mentals en dibuixar una línia divisòria entre el SENTIR i PATIR una EMOCIÓ.

L'àrea emocional és un bosc espès que acarona i esgarrapa.

També és un bosc que hi anem molt sovint. Per tant cal conèixer o almenys intentar-ho aquest bosc de visites freqüents. Cal descobrir i dibuixar itineraris de sortida.

La qüotidianeitat és una aventura plena de molt i de tot. Molt i Tot són dos mots que diuen i no diuen. Senyals que s'apaguen i s'encenen.

Quotidianament som tocats emocionalment amb una certa intensitat. I a vegades l'intensitat no és en l'emoció concreta sinó en l'afegiment (barreja de pensaments i emocions anteriors) que fa la meva ment.

El punt de claredat és si quan sentim-vivim una emoció ens sentim TOCATS i ATRAPATS.... i ENFONSATS. O sentim una emoció i REACCIONEM.

Reaccionar és situar l'emoció en la seva intensitat sense afegir els meus complements històrics. Evitar que la ment s'en vagi al passat i faci una connexió de les meves històries més o menys resoltes amb l'emoció que sento en aquests moments, l'ARA. El PRESENT.

Suggereixo aquest mètode:

SENTO L'EMOCIÓ-L'IDENTIFICO-LA DESCONNECTO DE LES ALTRES-AUTOESTIMA-L'INVITO A SORTIR I EXPRESSAR-SE.

Cal revisar amb estimació (auto-estimació) el temps d'estada d'una emoció (no som un HOTEL D'EMOCIONS) i donar-li sortida dolçament.

Us invito a experimentar-ho i compartir-ho.

Comentaris

  • les emocions[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 28-11-2007

    Gràcies pel teu comentari. Difícil és un repte i no és impossible. Descobrir i gaudir de la força de les Emocions és un repte guapo.

  • Hola, [Ofensiu]
    Núria Niubó | 28-11-2007 | Valoració: 10

    Acabo de llegir algun dels teus relats, aquest m'ha fet pensar, i molt, m'aprendré el teu mètode, i tens molta raó en dir que no som "un hotel d'emocions", tot i que molt sovint és difícil no ser-ho.
    Continuaré llegint-te , m'agraden els missatges que transmets.