Berni i Nicolai (Nàufrags i illes perdudes VII)

Un relat de: Gabriel Boloix Torres

I
BERNI
Un vell santuari. Un lloc idíl·lic, fantàstic per fer realitat aquella obra que el catapultaria a l'èxit. Un dia va sentir soroll. Entraren ferotgement a la seva cambra uns individus uniformats. L'agafaren. L'insultaren. El dugueren al poble més pròxim. Estava perplex. Què havia fet ell per què l'agafessin d'aquella manera? Qui havia robat la calma d'aquells paratges? Qui havia sembrat l'odi? No entenia res.
S'enduien masses de gent en camions. El dugueren a una vella caserna. Li preguntaren si era d'aquell o d'aquell altre partit. Jo?, es preguntava en Bernat. Ell s'havia mantingut al marge de picabaralles i conflictes. No va contestar. No sabia què contestar. No tenia res a dir. El silenci fou la seva perdició. Burla, tortura i mort. Un altre talent sacrificat.
Havien profanat aquell paradís sagrat, aquells paisatges bucòlics i tendres. Havien destruït els somnis de molta gent. L'odi era inparable. La pau semblava impossible.
Calia exterminar els qui sembren l'odi? Calia actuar amb les seves mateixes armes? Calia seguir creient en el poder de la paraula? Només hi havia dues solucions: deixar-nos guiar per l'autodestrucció o començar a replantar l'autèntica llavor: la pau.
II
NICOLAI
Va arribar al Santuari. No hi havia ningú. L'havien saquejat. Cremat. On era en Berni?
El seu amic era pacífic i no podia fer mal a ningú. Un uniformat el va descobrir.
En Nicolai va llençar-s'hi al damunt i el va immobilitzar amb totes les seves forces.
Li prengué l'arma i va preguntar pel seu amic. El jove uniformat estava sorprès. Li va explicar el que havia sentit, el poc que sabia. En Nicolai va estar apunt de prémer el gallet. De sobte, va recordar els vells ideals del seu amic caigut en aquells camins plens d'odi. Va deixar anar el jove. Quina culpa tenia aquell noi? Cap! Era un manat! Un desgraciat. Despreciava l'odi. No volia actuar com ells. Un crit de ràbia va brotar de les seves entranyes. L'eco es va sentir per totes les valls. Va plorar de ràbia, d'impotència, de dolor. L'odi va començar a córrer per les seves venes. I abans que s'apoderés d'ell, va decidir fugir d'aquell món.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Gabriel Boloix Torres

Gabriel Boloix Torres

84 Relats

8 Comentaris

78090 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Agraïr a Relats en català que en seu dia publiqués tots aquests textos que vaig escriure ja fa molt de temps.

Agrair-te a tu lector-a que els estiguis llegint.
****
Vaig entrar per casualitat en aquest portal i vaig decidir la primera vegada, com si fos un joc penjar-hi algún text, ho vaig fer sota l'àlies de SRBOTO08.
****
En Gabriel ha publicat una dotzena de relats i poemes en llibres col·lectius, ha format part d'entitats literàries, ha guanyat algún que altre premi i també ha publicat alguna obra a nivell individual. També ha publicat sèries de poemes al portal literari www.Joescric.com

Vet aquí algunes de les meves pàgines:
http://naufragiobrer.blogspot.com
http://escritsdelfum.blogspot.com
http://illadelfum.blogspot.com
www.facebook.com/lilladgboloix

Salut i lletres!!!