Beatus Ille

Un relat de: Dafne
En Narcís passejava amb assossec contemplant la primera llum d'aquell mes de desembre. Les gèlides mans del vent estrident s'abalançaven sobre d'ell per poder palpar, tan sols per un instant, la summa bellesa que havia conduït tantes atractives donzelles cap a les portes de la bogeria.
Expliquen que el seu orgull el va portar sempre a esperar alguna jove que pogués comparar-se amb la seva bellesa i, malgrat estimar amb vehemència a la nimfa Eco, sempre va rebutjar l'amor i la passió que li va lliurar la vida. Potser, si esperava, trobaria alguna noia més bonica encara que pogués complaure’l.
De retorn al poblat, en Narcís s’adonà de la presència de l'aigua que reposava en el llac i es va enamorar del reflex del seu rostre. Ella, que sempre l’havia estimat en clandestinitat, el va arrossegar amb desesper cap a les profunditats, creient que el noi l'estimava d'una manera recíproca. En Narcís, al límit de l'asfíxia, va obrir les parpelles i, amb un feble somriure, va recordar la seva mística bellesa.
Malgrat ser aquesta una de les confusions més grans de tota la història, expliquen que va ser l’idil•li més pur de tots els temps.

Comentaris

  • Oda...[Ofensiu]
    AVERROIS | 07-05-2012 | Valoració: 10

    ...al amor. Un amor que es pot trobar a qualsevol lloc inesperat.

    * Si vols tornar un comentari has de clicar a sobre el nom del que te'l ha fet i així entraràs a on podràs llegir algun relat seu i tornar el seu comentari i fer-ne un de teu al seu relat. No és que estigui malament el que has fet, però potser que "xenofont" no entri un altra vegada a llegir el mateix relat i no vegi la teva contesta.

    Una abraçada i benvinguda a relats.

  • Dafne[Ofensiu]
    Dafne | 06-05-2012

    Moltes gràcies pel teu comentari, m'ha fet molta il•lusió que hagis gaudit de la lectura, Xelofont. Potser sí que és bonic enamorar-se d'un mateix. Però al cap i a la fi en Narcís viu enganyat, no? La seva felicitat serà passatgera.

  • xelofont | 06-05-2012 | Valoració: 10

    m'ha agradat molt, en un relat tan curt has provocat moltes emocions, si l'enamorament d'un mateix i l'espera de trobar el millor del millor et porta a un final molt romàntic em plantejaré enamorar-me de mi, ni en els meus somnis més bonics i màgics desitjaria un final tan bonic com aquest....i per cert, m'encanta el to que li dones, ho dibuixes molt bé i atrapa, et sents a gust. felicitats.

l´Autor

Dafne

1 Relats

3 Comentaris

754 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor