Avui

Un relat de: Carlos García Cádiz
Avui és el dia, l’estudiant té un pressentiment. Surt de la facultat decidida, alegre i acompanyada. En són deu, en són quaranta, són una onada de cossos: una multitud.

Quina alegria que s’endurà la mare quan se n’assabenti, pensa ella avançant, una més, entre la gentada. Avui és el dia, es diu novament. Una jornada històrica, esperada amb anhel i gaudida amb delit. Mira a banda i banda del carrer, es deixa portar imbuïda per l’ambient i, alhora, és ella qui impregna el mateix ambient amb la força de la joventut. És tota esperança i adrenalina: passió.

I el pare, continua pensant ella, que feliç que serà quan s’eixugui el deute. Un greuge atemporal, responen els pensaments dels seus companys, haurà de tancar-se avui, aquí i per sempre. I tots a la vegada es fan la mateixa pregunta sense saber-ho: quant de temps i quantes vides ho han hagut d’esperar, això que avui està passant.
Però no hi ha temps de respondre aquesta pregunta, ni cap altra. El moment exigeix rigor, cal estar a l’altura de les circumstàncies úniques que estan vivint. És seriós el que s’espera que succeeixi, el judici popular més gran de tots els temps. Els qui fins ahir restaven oblidats i marginats per les classes benestants, ara es cobraran amb interessos la desídia a la qual han estat sotmesos, i els seus desitjos de dignitat rebran resposta per primer cop des de la creació.

Avui és el dia, criden ferotges al vent les mirades mudes de la gent concentrada a la plaça.

Avui no serà, responen les sirenes lluminoses de la policia tot formant un cercle brillant al voltant de la manifestació. I, de sobte, hi ha càrregues i cops de porra què obren bretxes i trenquen caps, inflant el deute històric amb la societat. I sembla que avui no serà...

Finalment, avui no ha estat. L’estudiant de ben poc no ha rebut, com alguns dels seus companys menys afortunats. Ella ha aconseguit esmunyir-se per un carreró i ara torna cap a casa, amb el cap ben alt. Potser demà, pensa... Sí, es reafirma: demà.

Comentaris

  • Benvingut al concurs[Ofensiu]

    Benvolgut relataire.

    Aquest és un missatge genèric a tots els nous relataires que participeu en el concurs.
    Per evitar duplicitats d'autors que no podem controlar, i per evitar possibles reclamacions que puguin presentar altres concursants, ens calen les vostres dades personals per seguir participant.

    Nom
    DNI
    Adreça postal,

    Esperem el teu correu a concursos.arc@gmail.com

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Carlos García Cádiz

1 Relats

1 Comentaris

298 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor