Assaig poètic : L'estat del món en les cultures; El cor de la Terra

Un relat de: Marc Freixas

ESPINES DE SANG CLAVADES AL MEU COR,
GUERRES I ODIS PER UNA TERRA SANTA;
SANTS INNOCENTS DOMINEN EL JOC,
SENSE RESPECTE PER RES NI PER NINGÚ,...

Pres de la sostenibilitat que vulnera l'espectacle teatral del poema,
visc en un núvol polític involuntari;
les discrepàncies en l'àmbit ideològic,
fan de les discusions, l'etern problema de les diverses cultures existents.

La guerra inverteix en la pau la mentida més gran de tots els temps.

Una conferència per discutir la catàstrofe del món,
no pot eliminar l'evidència dels fets,
perquè la catàstrofe dels fets és l'evidència del món.

És el cor de la terra que plora,
és el cor de la terra que ja no riu.

ESPINES DE SANG CLAVADES AL MEU COR,
GUERRES I ODIS PER UNA TERRA SANTA;
SANTS INNOCENTS DOMINEN EL JOC,
SENSE RESPECTE PER RES NI PER NINGÚ,...

El sents bategar a quilòmetres de distància;
és una sensació malaltissa,
un sentiment que ens atrapa,
i una soledat que ens ofega.

Cor que batega quasi bé per força,
només perquè ha de bategar;
per sentir la resposta de tots, i viure.

Una terra que crida enmig del desordre,
una lluna que ens mira i s'adorm desde la seva llar,
i un sol que ens crema amb el seu foc;
és el cor de la terra que plora,
és el cor de la terra que ja no riu.

És la distància qui ens separa del seu cor?

És el desordre qui ens separa de la terra?

Què som les persones sense els nostres cors?

Què són els nostres cors si no podem sentir el cor de la terra!!!

Què són els nostres cors si no podem sentir la resposta de tots i viure!!!

És el cor de la terra que plora,
és el cor de la terra que ja no riu.

ESPINES DE SANG CLAVADES AL MEU COR,
GUERRES I ODIS PER UNA TERRA SANTA;
SANTS INNOCENTS DOMINEN EL JOC,
SENSE RESPECTE PER RES NI PER NINGÚ,...

NOMÉS BOMBES I MÉS BOMBES!!!

És el cor de la terra que plora,
és el cor de la terra que ja no riu.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Marc Freixas

Marc Freixas

725 Relats

1414 Comentaris

869377 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
Vaig neixer a Sant Pere de Riudebitlles -poble situat a la comarca de l'Alt Penedes amb provincia de Barcelona- un 13 de gener de 1975... o sigui que jo vaig arribar quan un impresentable moria pel be de tots en aquest mateix any.
Es ben cert que jo tambe soc fill d'una generacio covarda, pero per fer-hi quelcom, faig servir el poema com a fil conductor de la meva propia vida, i aixi, d'aquesta manera ressegueixo el bell paisatge de punta a punta amb el vers ben primitiu i nu... sense poema no soc res, i aixo ho saben be la gent que m'estima i m'envolta per aquest fotut mon que ens fa viure sempre depressa i a contracorrent.
Tinc una dona meravellosa,i dos fills maquissims : la Marina de 10 anys i en Biel de 3.
Prefereixo que no em valoreu, gracies.