adolescents discriminats

Un relat de: Narki

Malhauradement, al nostre pais sovint es confon la paraula adolescent amb la paraula delinquent, problemàtic o algun mot similar. Aquesta situació comporta una certa discriminació cap a aquest sector que fa que encara es trobi mes aillat. Un exemple seria la típica situació en què l'adolescent diu que esta estressat i l'adult creu que ho està dient en conya. De fet l'adolescenica és una edat en que l'estrés es fa evident tot i l'esceptisicme del sector adult que sembla que no ho vol veure . L'adolescencia es considerada per molts pares una edat problemàtica en la qual es fills es tornen incontrolables, pero desconeixen els factors que provoquen aquestes rebelions. Una enquesta va confirmar que el 40 % dels adolescents s'han plantejat seriosament el suicidi algun cop o altre cosa que demostra que derrera de les rebelions hi ha alguna cosa mes : La depressió . Segons el meu punt de vista la depressio seria causada per tres grans factors:

- Solitud: Solen ser persones que no estan contentes amb el seu aspecte físic cosa que fa que se sentin inferiors o marginats. També hi intervendria aquell grup amb aquelles persones que no tenen gaires amics o que els seus companys el maltracten pel fet de ser gras o algun defecte físic per l'estil.
- Estudis: Solen ser o persones que estan estressades o persones que treuen males notes cosa que els desmotiva i fa que ni vulguin continuar estudiant ni s'esforcin per treure millors notes
- Aspecte: Solen ser persones que no estan contentes amnb el seu aspecte fisic. Aquestes persones poden arribar a desarrollar malalties com l'anorexia. Se senten inferiors i s'estan continuament comparant amb les altres persones.

Aquestes depressions comporten altres problemes com l'adicció a les drogues. Hi ha "una teoria" molt popular que diu: Fuma perquè vol semblar mes gran. No es que estigui contradient aquest fet sino que afirmo que no es l'unic , que hi ha varis factors que condicionen aquesta situacio:

- Fuma perquè vol semblar mes gran: Si algú vol aparentar alguna cosa que no és, es perque no està orgullòs d'ell mateix o creu que no esta a l'alçada de les altres persones.
- Fuma perque vol provar coses noves: Si algú vol provar coses noves sol ser perquè esta cansat de la rutina, dels estudis, examens, deures, activitats extraescolars… Solen ser persones mes aviat estresades que busquen desconectar.
- Fuma perque fumant està content: Aquestes persones normalment son persones deprimides amb ganes de desconectar i ser feliç per un sol moment.

Aquestes "teories" intenten demostrar que el problema no esta en l'educacio, ni les campanyes anti-droga sino dins d'un mateix i és des d'allí que s'ha de trobar la solució al problema perque de que li serveix a un adolescent que li diguin: "Digues no. Les drogues maten neurones" quan ni tant sols t'estimes la vida. O sigui que desde el meu punt de vista l'educació no ho es tot.

Amb aquest text pretenc demostrar dues coses:

- Que el sector adolescent es veu marginat per el sector adult: Quants cops hem fet un d'aquells dinars familiars en el que faltaven cadires i s'havien dutilitzar els tamburets vells. La cosa es que per norma el mes petit es queda amb el tamburet. Això tambe es pot aplicar amb el xai cremat, o el fet de que et posin macarrons a un casament… Això de "es igual si son nens" em posa dels nervis . Aquesta superioritat de "Tingues respecte a les persones grans" es la que em fa pensar en aquesta discriminacio per part dels adults.
- Que l'educacio no ho es tot davant les drogues.

No puc posar solucions a aquestes situacions pero si explicar la meva opinio sobre el tema .

Dedicat a aquest 40% segui lluitant!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Narki

1 Relats

0 Comentaris

1061 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor