A la Garrotxa

Un relat de: Ferran de Montagut

La Garrotxa es terra galana,
les seves gents son amables
t'endinses per arreu
i fins sembla que et trobs en altre mon.

La se va verdor, la frescor,
la varietat de colors
desperten els cors a tots...
Tots el qui l'envolten.

Vas caminant i t'endinses
arreu sents aquells variats cants
dels seus ocells i rapinyaires,
aquella olor de camp i boscos de conreu.

El seu clima es tant i tant variat que no saps...
Mai si plourà o sol farà, ¿en ella?
Son temps es tant i tant variat,
tant plou, sol fa com ventada o calamarsada.

¿Per això? Jo vull dir-vos...
Que es terra galana i...
La mes galana de Catalunya.
la Catalunya nord Pirinenca.

Zona volcànica, una meravellosa Fageda.
Cingleres i graderas volcàniques.
Son incomparables aquella frondositat,
de verds marronats vermells et deixen boca badat.

Artistes, poetes i pintors inspirats,
d'ella han fet poemes i retrats,
tots ells de mil colors i
ánfores rústegues plenes de flors.

¡Garrotxa! Jo t'he descobert ara,
potser massa tard; ¡per a mi!
Per a mi, tu ets la tercera meravella
d'aqueix mon ple de vanitats i de guerres.

Les teves gents arbres, camps i muntanyes
inspiren i respiren aquella pau que...
Hom busca i quasi mai trob,
Mes... Amiga Garrotxa ¡jo! Ja t'he trobat.

Autor: Ferran de Montagut, escrita avui dia 20 de Març de 2003, en el meu "MAS EL SOL SOLET" el del "PATI VERD" Comarca de "L'ALTA-GARROTXAª Pirineus de (Girona) F;M:N:
Notes: Qualsevol semblança amb altre poema es impossible, dons aquest sol ha sortit de la meva ment d'autor. F.M.N.
E-Mails: ferran_de_montagut@hotmail.com fnaspleda@hotmail.com

Comentaris

 • ginebre | 20-04-2007

  Estimo aquesta terra
  que a tu també t'ha estimat.
  Adéu.

 • Garrotxa[Ofensiu]
  vilella | 21-04-2005 | Valoració: 10

  Conec també aquesta terra a la que lloes amb tant de impetú i gratitud.

l´Autor

Foto de perfil de Ferran de Montagut

Ferran de Montagut

742 Relats

282 Comentaris

870424 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Home ben conservat, nascut en una diguem família de la posguerra de la clase mitja, jo vaig cursar el meus primers estudis en el col·legi de LA SALLE, de la població de Premià de Mar (BCN) fill de poetes i concertistes de piano, mai he publicat res, quant dic que no he publicat res vull dir que mai he fet cap llibre, potser no he tingut l'ocasió o no l'he buscat, escric des de l'edat de quinze anys, ja se que faig milers de faltes ortogràfiques, però en el meu temps ningú ens ensenyava a escriure be nostre llengua. Hi avui en dia ja no en tinc cap gana d'aprendre be a escriure, ja hi han correctors en les Editorials per aqueixos casos, amb tal de que os agradi la meva manera d'escriure vull dir el poema novel·la ho el relat, ja em dono per satisfet. Havia publicat poemes i relats i receptes de cuina tant mateix novel·les per a capítols, en un diari d'Argentina en la ciutat de Chascomús en el diari es diu EL IMPARCIAL, i avui encara en tinc, també a la ciutat de Jalpán a Mèxic hi en el diari cultural "SIERRA GORDA" que sols surt els diumenges o festius. Aqui a Catalunya faig critiques en elgun diari de tant en tant. No crec que sia dolent dir que pinto des de l'edat de vuit anys, havent guanyat amb la pintura alguns premis, aquí soc des de fa molt i molt anys fotograf artistic del que tant de la pintura com de les fotos faig exposicions sovint, m'agrada fer treballs manuals, m'encanta cuinar, fer una bona cuina, escric receptes de cuina amb fotografies, es llástima que en aquesta web no les posin dons seria una gran cosa de mes a mes, un apartat de de cuina amb fotos. He guanyat varis premis de receptes de cuina en la web de http:www.joescric.com/ i en alguna emisora de radio local em reciten els meus poemes hi en algunas m'escenifiquen elguns del meus contes. Des de molt jove que em vaig dedicar a l'hosteleria, soc nat un 12 de Gener del 1940; Capricorni per mes dades i m'agrada tot el que faig, en l'actualitat soc divorciat tinc dos nois i una nena casada feliçment, d'ella tinc dos nets nen i nena el meu primer net es diu Nil i sols te tres anys que complirà el 1 d'Octubre 2005, la nena es diu Paula es molt maca com la seva mare la meva estimada filla, es una preciositat, jo des de ja fa uns anys visc en solitari en aquesta preciosa vall dels Pirineus de (Girona) en una casa a quatre vents de nom el "MAS EL SOL SOLET" En ella ens reunim per Nadal el 26 , tots cada any des de en fa molts anys el dia de Sant Esteva per a dinar en família. Aquesta foto que mostro soc jo, d'arrera hi ha una nevada tal com ha de ser, pel lloc que visc. Be dons ara ja sabeu quelcom mes de mi! Una cordial salutació a tots i totes els que em llegiu,
del Ferran de Montagut que es el meu spdònim, ja que en realitat de la vida el meu nom i llinatjes es Ferran Mujal i Naspleda, obstant... (Ferran de Montagut diu que la seva frase inventada per ell es la següent... TAN EN LA CARRETERA COM EN LA VIDA PER MES QUE CORRIS MAI ARRIVES A SER EL PRIMER!)