Un Govern contractat en origen

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Està clar per a molta gent que hi ha feines que únicament faran bé els estrangers, habitualment hom pensa en tasques inferiors - des de l'òptica espanyola - com : la pagesia, la neteja, l'atenció a les persones,........ Cada cop més ciutadans tenen però dubtes quan a la idoneïtat dels qui tenen la política com a professió, i obertament plantegen la possibilitat de contractar en origen als qui decideixen per tota la col·lectivitat.

Ara tenim al Zapatero de President, i val adir que ha fet bona la frase castellana de "zapatero a tus zapatos ", el país podria anar pitjor segons ell, certament costa d'imaginar-ho !. En els afers econòmics tenim " una Patum", a la que com a mèrit màxim se la recordarà per haver-se deixar sorprendre per una crisis que la gent senzilla del país feia temps que denunciava; l'ombra de la corrupció sobre la hisenda pública i els seus funcionaris, tampoc és per no recollir-ho, oi ?. En qüestions de transports que podem dir de nou ?; la Ministra que s'ha guanyat a pols els qualificatiu de "calamitat" , no deixa - dissortadament - de sorprendre'ns un dia i un altre; quan al responsable de Treball i d'Emigració, aquesta possibilitat de contractar el govern en origen, li feia dir que per aquest any 2.008 i el proper 2.009, es tancava aquesta opció de contractació. Tenim , com oblidar-ho ? , Ministres "florero" que més enllà del famós 50%, d'homes i dones al govern, hom no te clar quina tasca concreta duent a terme.

Dissortadament no veiem al país "genero de qualitat" per fer aquesta tasca; de fet - no cal insistir gaire en això - aquesta colla eren la "millor opció", oi ?

Proposo contractar gent dels països nòrdics, finlandesos , noruecs, suecs, danesos; son persones educades - en el doble sentit de la paraula - saben i practiquen més d'una llengua , i tenen mols presents i vius valors com la honestedat, la justícia, el respecte "real" a les minories i als usos democràtics; i altrament rebutgen obertament la corrupció, el "fraternisme" com actualització espanyola del nepotisme, l'abús de poder, la mentida - pública i privada - i per damunt de tot l'estultícia tant típica dels nostres prohoms.

En termes econòmics tindrem un gran estalvi, aquesta gent son veritablement treballadors; socialment però la qüestió costarà - sobretot en determinats llocs del país - força de digerir. Tot i la seva formulació senzilla "regles justes, i cap favor " , l'aplicació en terres espanyoles malgrat els rius de sang que s'hi han vessat, no ha estat possible.

No tornaré a triar " el mal menor ", tinc tot el dret a exigir un govern de qualitat !

El papanatisme espanyol va fer famosa la frase " que inventen ellos " , ara com a conseqüència natural, cal que els demanen - si els plau de fer-ho, no som un plat cobejat en cap sentit - " que gobiernen ellos ".

Que no triguin gaire a començar que ja anem tard !

© Antonio Mora Vergés


Comentaris

  • Antoni! Antoni!!![Ofensiu]
    vanessadiva | 30-09-2008

    Quina raó tens. Moltes gràcies per enviar-me els relats. M'agrada pensar que encara t en recordes de mi. A veure si fem una excursioneta que ja toca. Petons de l'Escarlet!

  • Bon anàlisi.[Ofensiu]
    JOANPG | 20-09-2008 | Valoració: 10

    Estic completament d'acord amb els raonaments
    que fas de la situació actual a Espanya i , per extensió, a Catalunya.
    Crec que cada País te el govern que es mereix. La darrera vegada varem
    votar a la contra, és a dir, que guanyés el menys dolent i així ens llueix.
    L'altre opció era molt pitjor encara, i ho segueix sent.
    Sé que l'abstenció és la manera democràtica per dir que no t'agrada cap
    partit dels que es presenten, però a ells no els immuta. Fan votar els seus
    militants, els càrrecs designats i els estomacs agraïts i ja en tenen prou.
    Si hi ha un noranta per cent d'abstenció, conten els vots vàlids i amb un
    trist tres per cent de vots comptabilitzats, ja tenen el poder.
    Que podem fer? No ho sé. Impulsar un partit nou que ni se'l mirarien segons
    la regió cultural on s'adrecés? Fer vaga de votants? Negant-se a pagar impostos
    per "impediment de consciència"?
    Pensem-hi tots en positiu i cerquem la manera de demostrar que el poble va per un costat i els polítics per l'altre.

    Una forta encaixada de JOANPG.

  • Ara estava sentint[Ofensiu]
    T. Cargol | 19-09-2008

    una entrevista amb un professor americà que parlava contra el pensament utòpic que segons ell portava al totalitarisme i citava a Hanna Arendt, per a qui sembla que les grans idees totes havien d'anar al calaix i treballar les petites idees. Clar, jo pel que fa a les meves utopies penso que estava equivocat el professor, però les trobava encertades per les idees dels altres: som contradictoris.
    A mi Antoni em sembla molt bé de fer un encàrrec d'un govern claus en mà, però sobretot, sobretot, que els homes de negre i els dels 200 abdominals - qui dic 200, 2000! abdominals - no tornin a manar!

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5455997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com