PARLAR EN “ CRISTIANO “ O EN CRISTIÀ , SI ?.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
L’expressió té relació amb el fet de que no pocs dels més aferrissats enemics de la llengua catalana, dels catalans, i de Catalunya, militaven – i militen – en la mal dita església catòlica del REINO DE ESPAÑA Curiosament això no ha comportat la manca de fe per part dels catalans,  aquí la gent parla en CRISTIÀ SI , i alhora actua com pertoca als que diuen practicar aquesta religió. Estaria bé que el Jorge Mario Bergoglio (Buenos Aires, 17 de desembre de 1936), 266è Papa de l'Església Catòlic ,amb el nom de Francesc, es posiciones a favor de les llengües en perill d’extinció.Al cap i a la fi, Déu va crear els pobles, oi?.  

Comentaris

  • És la meva llengua habitual.[Ofensiu]
    kefas | 18-12-2021

    Quan algú m'ho demanava, sempre els contestava el mateix, "Tum podex carmen extulit horridulum" Algun, poc lletrat, em contestava "Deo gratias"

  • Comentari del comentari[Ofensiu]
    Prou bé | 17-12-2021

    Completament d'acord amb tot el que dius al meu comentari. Això del papa era una idònia...és clar que amb tot el què passa potser més val estalviar ironies...
    Salutacions

  • Reflexió [Ofensiu]
    Prou bé | 17-12-2021 | Valoració: 10

    Molt bona reflexió. Els que ja no som joves recordem quan ens deien "hable en cristiano" recordo una vegada, encara era bastant petita, que li vaig preguntar a qui m'ho deia : "i com es fa?". En relació a això del papa, potser pensa que és un afer intern d'un país (españa) que no és el seu?

    AMB total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com