L'ordre de l'amor altera el producte

Un relat de: Blanc trencat
Ella sempre s’ho preguntava. I també li preguntava. Qui es va enamorar primer, tu o jo? Temia haver estat ella la primera en enamorar-se i que el fet de saber que estava enamorada d’ell fos el motiu pel qual ell es va enamorar. Temia que el seu enamorament (el d’ell cap a ella) no fos més que una reacció a la seva declaració d’amor. Per això estava encaparrada en saber qui va ser el primer dels dos en enamorar-se de l’altre. Qui va ser el primer que va fixar-se en l’altre. Qui primer va pensar en l’altre en termes romàntics. Qui va pensar el primer “t’estimo”.

Per ell era indiferent saber l’ordre. Matemàtic de professió com era, considerava que l’ordre dels factors no alterava el producte.

Ella volia saber-ho. De fet, el que ella volia, és que hagués ocorregut a la vegada. Que s’haguessin enamorat just en el mateix moment temporal. Que el seu amor hagués estat sentit i viscut alhora des del primer moment. No volia desigualtats en l’ordre i en la història cronològica de l’enamorament. Aspirava a una simetria perfecta que delimités en la línia temporal tots els esdeveniments dels dos en la mateixa ratlla que marcaria la data de cadascun.

A ell li era igual si havia estat abans l’ou que la gallina, si havia estat abans ell o ella qui havia començat a sentir les ales de mil papallones colpejant-se les unes a les altres dins del seu estómac. El resultat acabava sent el mateix, una vegada rere una altra, de l’ou en sortia gallina i de la gallina ou, com del seu amor en sortia amor i de l’amor més amor. Amor elevat a la quarta.

Aquesta incertesa la consumia per dins. Ja no li valien els petons, ni les abraçades, ni les paraules temporalment simètriques, ja no li servia l’ordre del present si no podia saber l’ordre del passat. Així que després d’ordenar alfabèticament tot el seu vocabulari conjunt, va dir-li Adéu. I aquest cop sí que sabia que l’ordre.

Comentaris

  • Magnífica...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 07-11-2023

    aquesta simbiosi de les matemàtiques i l'enamorament. Un relat original i de lectura amena.
    Sort Blanc trencat.

    Salutacions.

    Rosa.

  • Matemàtiques aplicades[Ofensiu]
    kefas | 07-11-2023


    Si bé en matemàtica pura, quan no tenim en compte la naturalesa els elements que sumen i multipliquen es compleix la propietat commutativa, quan ens traslladem a un entorn real, no passa així.

    Si volem fer una truita, sabem que hem de sumar oli i ou batut dins d'una paella. El resultat no és independent de l'ingredient que hi posem primer.

    Així doncs, el matemàtic no pot afirmar amb tota seguretat que l'ordre en què neixen els enamoraments no alteri el resultat de l'idil·li.

    I la noia faria bé de no ser tan perepunyetes perquè en una relació binària (ens hem de posar al dia) no existeix la simetria. I si no s'ho creu, que provi un mutu tocament d'ous físics de forma simultània.

    El relat, bé. Amb un final enigmàtic. On porta la frase final "I aquest cop sí que sabia que l'ordre."

  • Original[Ofensiu]
    Prou bé | 06-11-2023

    Adaptar el dilema de l'ou i la gallina a una història d'amor,. Fas pensar que portar les reflexions al límit no sempre serveixen per trobar la veritat i sovint, com en el teu relat, tot acaba en trencadissa.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Blanc trencat

Blanc trencat

1 Relats

4 Comentaris

269 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Advocada estudiant de psicologia.

Escriptora des de que vaig començar a saber lligar paraules les unes a les altres amb un cert sentit. Un dels meus llocs preferits és davant d'un full en blanc.

Últims relats de l'autor