L'examen m'ha anat bé

Un relat de: touchyourbottom
El fill en el darrer tram de la preadolescència va comentar:

-L'examen m'ha anat bé.

El pare:

-Sempre pot anar 'molt bé'. Mai s'ha estudiat el suficient.

La mare va restar silent, s'engolí l'opinió. Interiorment pensava "Si l'assignatura no l'atrau, aprovar és prou'. I somrigué girant la cara cap a una altra cambra.
No, no se les tindria amb l'exparella, no era el seu estil ni havia de ser-ho. Seguí analitzant (amb cert mal de cap assegurat): "És clar que una assignatura, per interessar, és arran de dues vessants: interessar sense ajuda externa o (o/i) amb la motivació, amb el grau d'apassionament de qui l'imparteix." Així era, tot i que es trobà tan estúpida davant una lògica tan sabuda que somrigué de nou, girant el cap cap a una altra banda de l'antiga llar mentre l'ex, qui havia tornat el nano, el continuava sermonejant. L'expressió i el to de veu irritaven la dona. Inspirà i rebobinà els mots:

-L'examen m'ha anat bé.

Importants i no importants. Es sentí imbècil altra vegada. Podria contenir-se el riure que quedaria irrespectuós i que ningú es mereixia?
Fugí, doncs, al bàter, mercès a la seva naturalesa pixanera, repetint-se: "Un sortir del pas és suficient, és intel·ligent".

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de touchyourbottom

touchyourbottom

284 Relats

131 Comentaris

84378 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
"-No m'ha conegut!
-Això és que mai t'havia vist"

"En el moment de morir estava disposada a estimar"

(del film francès 'L'hérisson', que no és un film suprem, però en vaig extreure això).