La sort se'ns rifa

Un relat de: Marteva
Estan tots dos asseguts, petrificats, bocabadats, sense respirar, davant del televisor. Es miren fixament i s'adonen, gairebé alhora, que se'ls ha parat el cor. S'han convertit, simultàniament, en estàtues de sal i no poden ni gesticular ni articular paraula. Tornen a mirar la pantalla del televisor i ara si, esclaten, de cop, sense esperar-s'ho, en un batibull de crits eufòrics. Ella plora i riu alhora. Ell s'ha aixecat d'un bot i no pot parar de saltar i cridar. Es tornen a mirar. Ara ploren tots dos, d'alegria, d'il·lusió, de somnis per fi acomplerts, satisfets de què, per fi, la vida els somrigui. Amb les mans tremoloses tornen a revisar el que encara els sembla un somni. N'estan completament segurs, el dècim que ell ha comprat, aquesta tarda, a l'administració que hi ha a la vorera de davant de l'obra on treballa, el que tenen a les mans i que no gosen tocar massa per no arrugar-lo, ha sortit premiat.

Ara, ella està palplantada, mirant fixament a una dona que no reconeix i que es desdibuixa en el mirall del seu lavabo. No recorda quanta estona fa que s'hi ha tancat amb pany i forrellat. Sap que l'odi que sent és injust, irracional i infundat, però ha deixat d'escoltar, voluntàriament, les paraules que ell li intenta fer arribar des de l'altre costat de la porta. No pot parar de preguntar-se què ha fallat, on és la fissura que ha desaiguat, de cop, tots els somnis que han sigut tangibles durant menys de vint-i-quatre hores.

Aquest matí, ell, tot cofoi, s'ha plantat davant de l'administració abans que obrissin, amb el dècim a la butxaca de la camisa de mudar. Ha rigut, amb ganes, quan el de l'administració li ha dit que el dècim no estava premiat. No s'ho podia creure i encara no sap explicar-se com s'ho va fer per comprar el mateix número que havia de tocar ahir, però amb data d'avui. I ara, a l'altre costat de la porta, no pot compartir el sentit de l'humor de la sort, o de la vida, o de totes dues, i se sent completament sol, culpable i desvalgut.

Comentaris

  • Dia erroni[Ofensiu]
    Solsona Bot | 16-12-2022

    Només pensar que en pogués passar a mi una cosa com aquesta, em fa suar. No sé qui dels dos de la parella ho passa pitjor. Ben narrat aquest neguit. Felicitacions i sort!

  • Trist final[Ofensiu]
    Marina i punt | 14-12-2022

    Sense adonar-me'n m'he posat al lloc dels protagonistes del teu relat, quina mala passada!

    Salutacions

  • Bon gir final[Ofensiu]
    Cesca | 13-12-2022

    Molt ben trobat el gir que aboca a un final sorprenent!

  • amb podria passar a mi[Ofensiu]
    Atlantis | 03-12-2022

    Per perdre les butlletes, per confondre els números...Una mala passada! Després de l'alegria el desengany. Ben travat el text.

  • Bona![Ofensiu]
    llpages | 02-12-2022 | Valoració: 10

    En el cas de posar per escrit anècdotes sobre distraccions, el fonamental és crear una atmosfera que no reveli la sorpresa fins ben entrat el relat. Així el lector rep la sotragada quan menys s'ho espera, i això sempre fa efecte. Aquest ha estat el meu cas, i trobo que l'autora del text ho ha sabut coordinar excel·lentment. Enhorabona!

  • Distracció[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 02-12-2022

    Hi han distraccions, que es paguen cares, no tothom se les pren igual, tot i que jo em quedo amb la broma, quan ja no té solució. Un relat original i entretingut. El títol molt encertat.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 8.5

l´Autor

Marteva

15 Relats

43 Comentaris

13309 Lectures

Valoració de l'autor: 9.08

Biografia:
Dona, catalana, filla, mare, amiga. M'agrada molt llegir i de tant en tant, m'atreveixo a escriure una mica.

El meu e-mail:
aldavert75@gmail.con